Turizm

RUS TURİSTLERİN TÜRKİYE’DE YAŞADIĞI SORUNLAR

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Alexey Erkhov, Rus turistlerin Türkiye’de yaşadıkları sorunları açıkladı.

Abone Ol

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Alexey Erkhov, verdiği demeçte, bu yıl Türkiye'de tatil yapan Rus turistlerin karşılaştığı en yaygın sorunun otellerdeki hırsızlık olduğunu belirtti. Erkhov, önceki yıllarda turistlerin kişisel eşyalarının, paralarının ve mücevherlerinin çalınmasından şikayetçi olduklarını, ancak bu yaz sezonunda bu tür vakaların gözle görülür şekilde arttığını ifade etti. Büyükelçi, özellikle 3 ve 4 yıldızlı otellerde meydana gelen olaylara dikkat çekerken, lüks otellerde turistlerin mülklerinin güvenliği ile ilgili durumun daha iyi olduğunu söyledi.

Erkhov, Moldova ve Ukrayna pasaportlarıyla Türkiye'ye giriş yapan Rus turistlerin sıkıntı yaşadıklarında diplomatik yardım alma konusunda zorluk yaşadıklarını belirtti. Ayrıca, Türk makamlarının gelen turistleri belgelerine göre ülkelerinin vatandaşı olarak değerlendirdiğini ve bu nedenle diplomatların müdahale etme şansının sınırlı olduğunu ifade etti.

Büyükelçi, konsolosluklara yapılan en yaygın taleplerden birinin tatilin kalitesiyle ilgili şikayetler olduğunu söyledi. Uygun fiyatlı tur satın alan turistlerin genellikle hizmetten memnun kalmadığını belirten Erkhov, şikayetlerin tur operatörlerine değil, diplomatik kaynaklara iletilmesinin sıkça karşılaşılan bir durum olduğunu ifade etti.

Türkiye'de ekonomik durumun zor olduğunu ve her şeyin fiyatlarının arttığını vurgulayan Rus diplomat, turistlerin henüz ucuz bir tatil beklememeleri gerektiğini söyledi. Erkhov, Türkiye'deki ekonomik zorlukların otel, transfer, gezi gibi maliyetleri etkileyeceğini ve muhtemelen bu eğilimin gelecek yıl da devam edeceğini belirtti.