Kültür ve Turizm Bakanlığı, Antalya’nın 2024 yılının ilk dokuz ayında ziyaretçi sayısında yeni bir rekora imza attığını duyurdu. Verilere göre, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 8'lik bir artışla Antalya’ya toplam 14 milyon 71 bin turist geldi.

Tüm Zamanların En İyi İlk 9 Ayı

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, Antalya'nın turizmde tüm zamanların en yüksek ilk 9 aylık ziyaretçi sayısına ulaştığı belirtildi. Bu rakamlar, şehrin turizmdeki yükselişinin devam ettiğini ve global anlamda önemli bir destinasyon olmaya devam ettiğini gösteriyor.

Rusya İlk Sırada Yer Aldı

Antalya’ya en çok turist gönderen ülke sıralamasında Rusya Federasyonu, önceki yıllarda olduğu gibi 2024’te de liderliğini sürdürdü. İlk dokuz ayda Rusya’dan 3 milyon 245 bin turist Antalya’ya gelirken, Almanya 2 milyon 705 bin ziyaretçi ile ikinci sırada, İngiltere ise 1 milyon 298 bin ziyaretçi ile üçüncü sırada yer aldı.

Polonya, Kazakistan, Romanya, Hollanda, Ukrayna, Çek Cumhuriyeti ve Slovakya ise Antalya’ya en çok turist gönderen diğer ülkeler arasında sıralandı.

Eylül Ayında da Rekor Ziyaretçi Sayısı

Antalya, 2024 yılının eylül ayında da yeni bir ziyaretçi rekoruna imza attı. Bakanlık verilerine göre, eylül ayında şehri ziyaret eden turist sayısı, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 4,12 artarak 2 milyon 339 bin oldu.

Eylül ayında Antalya’yı en çok ziyaret eden ülke yine Rusya Federasyonu olurken, 603 bin Rus turist şehri ziyaret etti. Almanya 469 bin ziyaretçi ile ikinci sırada, Polonya ise 195 bin ziyaretçi ile üçüncü sırada yer aldı. Polonya'yı sırasıyla İngiltere, Romanya, Ukrayna, Çek Cumhuriyeti, Kazakistan, Hollanda ve Moldova takip etti.

İstanbul Havalimanı'nın liderliği tescillendi İstanbul Havalimanı'nın liderliği tescillendi

Antalya, 2024 yılında turizmdeki güçlü performansını sürdürerek yeni rekorlara imza atmaya devam ediyor.