Rus Tur Operatörleri Birliği'nin verilerine göre, bu yılın ilk on ayında Rus ziyaretçiler, 5,8 milyon kişi ile yabancı turistler arasında Türkiye'ye en çok ziyaret gerçekleştiren grup oldu. ATOR'un açıklamasına göre, Ocak-Ekim döneminde 5 milyon 838 bin 203 Rus turist, Türkiye'yi tercih ederek yabancı turistlerin yüzde 21'ini oluşturdu ve bu alanda lider konumda yer aldı.

Verilere göre, Rus turist sayısı, 2022'ye kıyasla yüzde 26 artış gösterdi, ancak pandemi öncesinde 2019'da kaydedilen rakamlara göre yüzde 12,8 daha düşük seviyede bulunuyor.

Almanlar sonbaharda Akdeniz’e akın edecek Almanlar sonbaharda Akdeniz’e akın edecek

Rus ziyaretçiler arasında Türkiye'yi en çok tercih edilen destinasyonun Antalya olduğu belirtiliyor. Antalya, bu yılın Ocak-Ekim döneminde, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 17,5 artışla 3 milyon 300 bin Rus turiste ev sahipliği yaparak öne çıktı. Ancak, Antalya'ya gerçekleşen ziyaretler, pandemi öncesi 2019 rakamlarının yüzde 38,7 altında kaldı.

ATOR'un verilerine göre, Ekim ayında Türkiye'ye giden Rus turist sayısı 672 bin 200 oldu. Bu rakam, 2022 yılı Ekim ayına göre yüzde 12,5'lik bir düşüşü yansıtmaktadır. Ancak bu düşüşün, Rusya'nın Ukrayna ile yaşanan savaşta kısmi seferberlik ilan etmesinin ardından geçen yıl Türkiye'ye olan artan ziyaretlerle bağlantılı olduğu düşünülmektedir.