Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR), 2024 yaz sezonunda Türkiye'deki lüks otellere olan talebin belirgin şekilde arttığını duyurdu.

ATOR'un verilerine göre, Rus turistlerin Türkiye'deki lüks otellere olan talebi, geçen seneye kıyasla 2,8 kat arttı. Bu artışta, fiyat artışlarının daha az olmasının etkili olduğu belirtiliyor.

Ege kıyısındaki tatil beldeleri ve özellikle Bodrum'un otelcileri, önümüzdeki sezonun kendileri için oldukça başarılı geçeceğine inanıyor. En pahalı mülklerin Ağustos ayına kadar çoktan rezerve edilmiş durumda olduğu bildiriliyor.

İspanya'da turizme yönelik protestolar sürüyor! İspanya'da turizme yönelik protestolar sürüyor!

Türkiye'deki lüks otellere olan ilginin arttığını belirten tur operatörleri arasında Coral Travel, ANEX Tour, FUN&SUN ve Russian Express bulunuyor.

Intourist, Nisan ayı itibariyle lüks otellerde konaklamalı Priority konsepti kapsamında iki kat daha fazla tur sattığını açıklarken, PEGAS Touristik ise Pegas Select ile lüks segmentte satılan turlarda Antalya'da %48, Bodrum'da %100, genel olarak ise %60 artış yaşandığını kaydetti.

Sletat.ru şirketler grubuna ait tur operatörü Let's Fly ise Ege kıyılarına yönelik turlarına olan talebin de 2,8 kat arttığını duyurdu.

Rus turistlerin Türkiye'deki lüks otellere olan talebinin artması, Türk turizm endüstrisi için olumlu bir gelişme olarak değerlendiriliyor. Özellikle lüks segmentteki bu artış, Türkiye'nin turizmdeki rekabet gücünü artırabilir.