Avrupa'nın, Ukrayna'ya yönelik saldırının ardından Rus hava yolu şirketlerine uyguladığı hava sahası yasaklarına rağmen, istisnai durumlar yaşanmaya devam ediyor. 29 Mayıs Çarşamba günü, Finlandiya en az üç Rus uçağının hava sahasına girmesine izin verdi.

Normalde Rus hava yolu şirketlerine ait uçakların Avrupa hava sahasını kullanmaları yasaklanmış durumda. Bu yasak, Avrupa'nın Ukrayna'ya yönelik saldırıya tepki olarak uyguladığı yaptırımlar kapsamında yürürlüğe girmişti. Ancak, acil durumlar ve güvenlik nedenleriyle bazı istisnalar yapılabiliyor. Finlandiya, kötü hava koşulları nedeniyle bu istisnayı uygulayan son ülke oldu.

Uçuş takip portalı Flightradar'a göre, istisna kapsamında Finlandiya hava sahasına giren uçaklar, Pobeda'ya ait bir Boeing 737-900 ve bir Boeing 737-800 ile Aeroflot'a ait bir Airbus A321 oldu. Bu uçaklar, Kaliningrad'a giderken fırtınaya yakalanmamak adına rota değiştirmek zorunda kaldıkları için Finlandiya hava sahasını kullandı.

Balıkesir Merkez Havalimanı için yeni öneri Balıkesir Merkez Havalimanı için yeni öneri

Finlandiya yetkilileri, uçakların güvenliğini sağlamak adına bu kararı aldıklarını belirtti. Kötü hava koşulları, uçuş güvenliğini tehdit ettiği için, uçakların alternatif rotalardan geçmesi gerekti. Bu durum, uluslararası havacılık kurallarına uygun olarak gerçekleştirildi.

AERONEWS24