Sivil Havacılık

RUS ORDUSU CEPHEYE MÜHİMMATI İHA’LARLA TAŞIYOR

Rusya Savunma Bakanlığı’ndan gazetecilere yapılan açıklamada, Güney Kuvvetler Grubu’na bağlı Rus paraşütçü birliklerinin, cephe hattının en tehlikeli bölgelerinde Rus birliklerine mühimmat ve erzak ulaştırmak için insansız hava araçları kullandığı belirtildi.

Abone Ol

Rusya Savunma Bakanlığı, Güney Kuvvetler Grubu'na bağlı paraşütçü birliklerinin cephe hattının tehlikeli bölgelerine mühimmat ve erzak ulaştırmak için insansız hava araçları (İHA) kullandığını açıkladı. Savunma Bakanlığı, bu İHA'ların aktif savunma sırasında keşif yapmanın yanı sıra Ukrayna ordusunun personelini ve teçhizatını imha etmek ve mevzileri korumak amacıyla kullanıldığını belirtti.

Açıklamada, İHA'ların su, yiyecek, iletişim ekipmanı ve mühimmatın tehlikeli olduğu durumlarda konvansiyonel taşıma yöntemlerine alternatif olarak kullanıldığı ifade edildi. Savunma Bakanlığı, düşman topçusu tarafından bombalanma tehlikesi göz önüne alındığında, İHA'ların siper birimlerine malzeme taşıma işlevinin oldukça etkili olduğunu belirtti.

Ayrıca, Ukrayna birliklerinin karayolu taşımacılığını hedef almak için FPV tipi (First Person View) İHA'ları aktif olarak kullandığı da ifade edildi. Savunma Bakanlığı açıklamasında, bir İHA'nın belirlenen bir noktaya su, yiyecek, iletişim ekipmanı ve mühimmat bırakma işlemini başarıyla gerçekleştirdiği örnek bir durum paylaşıldı.