Sivil Havacılık

ROKETSAN YENİ TEDARİKÇİLER İÇİN DÜĞMEYE BASTI

Geliştirdiği yüksek teknoloji ürünler ve gerçekleştirdiği ihracatla Türkiye’nin globalde bayrak taşıyıcısı olan Roketsan, 35’inci yılında “Yarın için Yükseliyoruz” sloganıyla iş ortaklıklarını güçlendirmeye ve genişletmeye devam ediyor. İstanbul’da düzenlenen “Roketsan & MÜSİAD Tedarikçi Günleri Etkinliği” de yeni iş ortaklıklarına kapı aralayan önemli bir buluşma oldu.

Abone Ol

Roketsan, yüksek teknoloji ürünleri ve ihracat başarıları ile Türkiye'nin küresel arenada öncü firması olarak 35. yılında "Yarın için Yükseliyoruz" sloganıyla iş ortaklıklarını artırmaya ve genişletmeye devam ediyor. İstanbul'da düzenlenen "Roketsan & MÜSİAD Tedarikçi Günleri Etkinliği" ise yeni iş birliklerine kapı aralayan önemli bir buluşma oldu.

Roketsan, yaklaşık 2 bin firmaya ulaşan geniş tedarikçi ağıyla büyük bir ekosisteme liderlik ediyor. Türkiye'nin en büyük iş dünyası topluluklarından biri olan Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) üyeleriyle bir araya gelerek yeni iş ortaklıkları kurma fırsatını değerlendirdi.

MÜSİAD Savunma Sanayi Sektör Kurulu tarafından organize edilen etkinlikte, MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı ve Roketsan Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Faruk Yiğit'in liderlik ettiği toplam 200'den fazla iş dünyası temsilcisi bir araya geldi. 14 Aralık'ta İstanbul'daki MÜSİAD Genel Merkezi'nde düzenlenen etkinlik, 4 farklı seanstan oluşan B2B görüşmelerine ev sahipliği yaparak iş fırsatlarını ele aldı. MÜSİAD üyesi firmalar, bu görüşmelerle Roketsan'ın iş ortağı olma yolunda ilk adımlarını attı.

Etkinlikte konuşan MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı, savunma sanayisinin Türkiye'nin kalkınma hedefleri açısından önemli olduğunu belirterek, Türkiye'nin savunma sanayisindeki başarılarının milli teknoloji ve imkanlarla elde edildiğini vurguladı. Asmalı, etkinliğin potansiyel satın alma işlemlerini hızlandırmayı ve sektörler arası iş birliklerini teşvik etmeyi amaçladığını ifade etti.

Roketsan Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Faruk Yiğit ise konuşmasında güçlü bir savunma sanayisi ve ekosistemin önemine vurgu yaparak, tedarikçilere duydukları değeri dile getirdi. Yiğit, Roketsan'ın öncelikli olarak uluslararası alanda rekabetçi ve milli bir savunma sanayi oluşturmayı hedeflediğini belirtti.

"Etkinlik"te ayrıca MÜSİAD üyeleri, Roketsan'ın son teknoloji ürünlerini inceleme fırsatı buldu. ATMACA Gemisavar Füzesi, Mini Akıllı Mühimmatlar MAM-C, MAM-L ve MAM-T, TRG-300 Füzesi, Kısa Menzilli Tanksavar Silahı KARAOK, Orta Menzilli Tanksavar Silah Sistemi OMTAS, Uzun Menzilli Tanksavar Füze Sistemi UMTAS ve Lazer Güdümlü Uzun Menzilli Tanksavar Füze Sistemi L-UMTAS gibi ürünler etkinlikte sergilendi.