ABD Donanması için HÜRJET önerildi ABD Donanması için HÜRJET önerildi

Roketsan, Türkiye'nin roket, füze ve mühimmat alanındaki lider kuruluşu olarak dünya genelinde önemli bir konumda bulunuyor. Şirket, Türkiye'nin köklü komşusu Mısır ile savunma sanayisi alanındaki ilişkilerini güçlendirmek amacıyla Egypt Defence Expo (EDEX Fuarı) etkinliğine katılarak, Türkiye ve Mısır arasında savunma sanayisi alanında köprüler kurmada önemli bir rol oynamayı planlıyor.

Roketsan'ın açıklamasına göre, uluslararası alanda 400'ün üzerinde firmanın ve 30 binin üzerinde katılımcının yer aldığı EDEX 2023, Mısır'da başladı ve 7 Aralık tarihine kadar devam edecek. Bu fuar, Türk savunma sanayisi için önemli fırsatlar sunmaktadır. Roketsan, geniş ürün yelpazesi ve deneyimli ekibiyle fuara güçlü bir katılım sağlayarak önemli ihracat başarıları elde etmeyi ve Türkiye ile Mısır arasında savunma sanayisi alanındaki köprüleri kurmada etkin bir rol oynamayı hedeflemektedir.

Firma, fuar kapsamında önemli ticari görüşmeler gerçekleştirmenin yanı sıra son teknoloji ürünlerini de sergilemektedir. Roketsan, TRLG-230 füzesi, mini akıllı mühimmatlar MAM-C, MAM-L ve MAM-T, lazer güdümlü uzun menzilli tanksavar füze sistemi L-UMTAS, orta menzilli tanksavar silah sistemi OMTAS, KARAOK kısa menzilli tanksavar silahı ve ATMACA gemisavar füzesi gibi ürünleri fuar katılımcılarının ilgisine sunmaktadır.