Sivil Havacılık

RİZE-ARTVİN'DE CAT-2 HAZIRLIĞI

Rize-Artvin Havalimanı, kötü hava koşullarında uçuş güvenliğini ve operasyonel verimliliği artırmak için gelişmiş bir ışıklandırma sistemi olan CAT-2 standartlarına geçiş yapıyor.

Abone Ol

Rize-Artvin Havalimanı, kötü hava koşullarında uçuş güvenliğini ve operasyonel verimliliği artırmak amacıyla gelişmiş bir ışıklandırma sistemi olan CAT-2 standartlarına geçiş yapıyor. Bu önemli güncelleme, AK Parti Rize Milletvekili Harun Mertoğlu tarafından TBMM Genel Kurulu'nda yapılan bir konuşmada duyuruldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in katılımıyla 14 Mayıs 2022'de hizmete açılan Rize-Artvin Havalimanı, şimdi daha güvenli inişler için teknik yükseltmeler almaktadır. Yeni sistem, uçakların havalimanına iniş yapabilmesi için gereken minimum görüş mesafesini 800 metreden 300 metreye düşürerek, düşük görüş koşullarında uçuş güvenliğini önemli ölçüde artıracak.

CAT-2 ışıklandırma sistemi, kötü hava koşullarında pisti bulmayı kolaylaştırarak, uçuş iptallerini ve gecikmelerini azaltacak. Böylece havalimanı, özellikle sisli ve bulutlu havalarda daha fazla uçuşa ev sahipliği yapabilecek. Mertoğlu, havalimanının teknik donanımlarının sürekli takip edildiğini belirterek, "Daha konforlu hizmet için ikinci aletli iniş sistemi ve CAT-2 ışıklandırma sisteminin montaj çalışmalarına Şubat ayında başlanacaktır" şeklinde açıklama yaptı.