Sivil Havacılık

Riyadh Air yeni bir iş birliğine daha imza attı

Atlanta merkezli taşıyıcı Delta Air Lines, Suudi Arabistan'ın yeni küresel taşıyıcısı Riyadh Air ile yeni bir ortaklık başlattığını duyurdu.

Abone Ol

Atlanta merkezli taşıyıcı Delta Air Lines, Suudi Arabistan'ın yeni küresel taşıyıcısı Riyadh Air ile yeni bir ortaklık başlattığını duyurdu. Bu işbirliği, her iki havayolu şirketinin ağlarını genişleterek bağlantıyı güçlendirmeyi hedefliyor.

Riyadh Air gelecek yıl resmi olarak operasyonlarına başladığında, bu ortaklık Delta yolcularına yeni uluslararası destinasyonlar açacak. Havayolları, ilerleyen yıllarda ağlarını daha da büyütmek için bağışıklık kazandırılmış bir ortak girişimi keşfetmeyi planlıyor.

Delta ve Riyadh Air, yolculara çeşitli faydalar sunma hedefiyle ortaklığı duyurdu. İki taşıyıcı arasındaki anlaşma, Salı günü Delta'nın genel merkezinde düzenlenen bir törenle imzalandı.

Delta CEO'su Ed Bastian, yeni ortaklık hakkında "Riyadh Air ile olan bu ortaklık, Delta'nın dünyayı birbirine bağlama misyonunu daha da ileriye taşıyacak ve Suudi Arabistan Krallığı'na ve oradan seyahat eden müşterilerimize yeni seçenekler, faydalar ve destinasyonlar sunacak. En önemlisi, Riyadh Air, Delta'nın yükseltilmiş müşteri deneyimi sağlama taahhüdünü paylaşıyor, bu yüzden bu ortaklığı önümüzdeki aylar ve yıllarda inşa etmeyi ve genişletmeyi dört gözle bekliyoruz. Suudi Arabistan Kamu Yatırım Fonu ve Riyadh Air ekibiyle çalışmaktan memnuniyet duyuyoruz." şeklinde konuştu.

Riyadh Air CEO'su Tony Douglas, taşıyıcının Delta ile benzer hedefleri paylaştığını belirterek, "Dünyanın en büyük ve en başarılı havayollarından biri olan Delta Air Lines ile çok sıcak ve verimli bir ilişki yaşamayı dört gözle bekliyoruz. Riyadh Air ve Delta Air Lines, konuk deneyimi, sadakat ve sürdürülebilirlik gibi birçok alanda ortak hedefleri ve en yüksek standartları takip ediyor" ifadelerini kullandı.

Ortaklık, düzenleyici onaylara tabi olmakla birlikte, her iki havayolu da ilişkilerinin uzun vadeli olmasını bekliyor. Bu, interline ve kod paylaşımı bağlantılarını içerecek ve sadakati kapsayacak. Havayolları ayrıca dijital dönüşüm, uçak bakım, onarım ve revizyon hizmetleri, yer hizmetleri, eğitim ve sürdürülebilirlik girişimleri gibi daha geniş konseptler üzerinde birlikte çalışmayı hedefliyor.

Delta'nın Yeni Uluslararası Rotası

Ek olarak, havayolları, ortaklıklarını daha da genişletmek için gelecekte ortak bir girişim planlıyor. Duyurunun bir parçası olarak Delta, gelecekte ABD ile RUH arasında direkt hizmet başlatacağını söyledi. Riyadh Air, 2025'te hizmet vermeye başladığında, Delta 100. yılını kutlayacak.

Bastian, "Riyadh Air'in yolculuğuna başlaması, Delta'nın ikinci yüzyılını başlatacağımız yıl ile örtüşüyor. Birbirimizden öğrenecek birçok fırsatımız olacak ve karşılıklı müşterilerimiz, çalışanlarımız, yatırımcılarımız ve topluluklarımız için daha iyi havayolları olacağız." dedi.