Qatar Airways, Virgin Australia’nın yüzde 25’lik hissesini satın almak için teklif verdiğini açıkladı. Hava yolu şirketi Virgin Australia, ABD’li yatırım şirketi Bain Capital ile birlikte uzun süredir konuşulan anlaşmanın detaylarını Sidney’de piyasalar açılmadan önce duyurdu.

Anlaşmaya göre, Qatar Airways Virgin Australia’nın azınlık hissesini açıklanmayan bir bedel karşılığında satın alacak. AFP’nin haberine göre, bu satın alma, Brisbane, Melbourne, Perth ve Sidney’den Doha’ya daha fazla direkt uçuş anlamına gelecek.

Emirates, Türkiye'de kabin memuru arıyor Emirates, Türkiye'de kabin memuru arıyor

Anlaşmanın, şu anda fiyat fahişliği ve aşırı rezervasyon iddialarıyla karşı karşıya olan Qantas’ın hakim olduğu Avustralya hava yolu pazarında önemli bir değişime neden olacağı düşünülüyor. Ortak açıklamada, "Bu, Avustralyalı tüketicilerin daha uygun fiyatlı uçak biletlerine ve daha fazla seçeneğe erişimini sağlayacak" ifadesine yer verildi.

Anlaşmanın ayrıca Virgin Australia’nın borsada yeniden listelenmesinin önünü açabileceği belirtilirken, sürecin düzenleyici onayına ve sert siyasi tartışmalara tabi olacağı kaydedildi. Bilindiği üzere, Avustralya’nın merkez sol hükümeti 2023 yılında Qatar Airways’in Avustralya’ya ve Avustralya’dan 21 ek uluslararası uçuş düzenleme teklifini reddetmişti.