BMC'nin ilk yerli ve milli apron otobüsü yoğun ilgi görüyor BMC'nin ilk yerli ve milli apron otobüsü yoğun ilgi görüyor

Qatar Airways, 2 Haziran 2024 tarihinde Doha Hamad Uluslararası Havalimanı'ndan (DOH) Özbekistan'ın başkenti Taşkent'teki İslam Kerimov Taşkent Uluslararası Havalimanı'na (TAS) ilk direkt uçuşunu gerçekleştirdi. Havayolu şirketi, artık haftada dört kez doğrudan Taşkent'e uçuşlar düzenleyerek yolcularına yeni bir destinasyon sunuyor.

Taşkent'e Haftalık Dört Uçuş

Qatar Airways, A320 filosuyla gerçekleştireceği bu uçuşlarla Özbekistan'ın kültürel ve ekonomik merkezi Taşkent'e erişimi kolaylaştırıyor. Qatar Airways Grubu İcra Kurulu Başkanı Badr Mohammed Al-Meer, yaptığı açıklamada, "Taşkent'i en yeni destinasyonumuz olarak tanıtmaktan heyecan duyuyoruz. Bu yeni rota, Orta Asya'daki küresel ağımızı genişletme ve yolcularımıza daha fazla seyahat seçeneği sunma taahhüdümüzü vurguluyor. Katar ve Özbekistan arasındaki bağları güçlendirmeyi ve kültürel alışverişi artırmayı dört gözle bekliyoruz," dedi.

Ekonomik ve Kültürel Bağların Güçlendirilmesi

Taşkent, Orta Asya'nın başlıca ekonomik ve kültürel merkezi olarak biliniyor. Qatar Sivil Havacılık Otoritesi (QCAA) Başkan Vekili Mohamed Faleh Al Hajri, bu yeni rotanın iki ülke arasındaki ikili ilişkileri güçlendireceğini belirterek, "Bu yeni rota, Katar ve Özbekistan arasındaki ekonomik, kültürel ve turizm iş birliğini artıracak ve havacılık sektörünün ekonomik kalkınmadaki rolünü vurgulayacak," dedi.

Uçuş Tarifesi
Doha'dan Taşkent'e uçuşlar her Pazartesi, Çarşamba, Cuma ve Pazar günleri aşağıdaki tarifelerle gerçekleştirilecek:

QR377 sefer sayılı uçuş, Doha (DOH) yerel saatiyle 19:50'de kalkacak ve ertesi gün yerel saatle 01:20'de Taşkent'e (TAS) varacak.
QR378 sefer sayılı uçuş, Taşkent (TAS) yerel saatiyle 03:20'de kalkacak ve yerel saatle 05:20'de Doha'ya (DOH) varacak.