Qantas, Avustralya ve Fransa arasındaki yeni 787-9 Dreamliner hizmetini Perth'ten Paris'e ilk direkt uçuşuyla başlattı. Bu, havayolunun 20 yıllık bir aradan sonra Fransız başkentine dönüşünü işaret ediyor.

Yeni rota, seyahat süresini önemli ölçüde azaltarak önceki seçeneklere kıyasla yaklaşık üç saat tasarruf sağlıyor. Bu rota, dünyanın herhangi bir yerinden Fransa'ya yapılan en uzun kesintisiz uçuş olarak öne çıkıyor.

Başlangıçta, bu hizmet yoğun Avrupa yazı ve Olimpiyat sezonu boyunca haftada dört kez işletilecek. Ağustos ortasından itibaren bu sıklık haftada üç sefere düşecek. Bu ekleme, Avustralya ve Avrupa arasında yıllık 75.000 ek koltuk sağlayacak.

Paris’e Geri Dönüş

Yeni kurulan Perth-Paris bağlantısı, iki kıta arasındaki seyahati devrim niteliğinde değiştirecek. Duraksamaları ortadan kaldırarak mevcut en hızlı seyahat süresinden yaklaşık üç saat tasarruf sağlıyor. Bu, dünyanın herhangi bir yerinden Fransa'ya yapılan en uzun kesintisiz uçuş haline geliyor.

Başlangıçta, Qantas bu hizmeti haftada dört kez işletecek. Bu, Avrupa yazının yoğun talebi ve yaklaşan Olimpiyat ve Paralimpik Oyunlar için uygun olacak. Ağustos ortasından itibaren frekans, talep ve operasyonel verimliliği dengeleyerek haftada üç sefere ayarlanacak.

Bu stratejik planlama, Avustralya-Avrupa seyahat pazarına yıllık ek 75.000 koltuk sağlayarak bağlantıyı ve turizm fırsatlarını önemli ölçüde artıracak.

Qantas CEO'su Açıklamaları

Qantas Grubu CEO'su Vanessa Hudson, yeni rota hakkında heyecanını dile getirerek, bunun değişen müşteri tercihleriyle uyumlu olduğunu vurguladı. Hudson, “Müşterilerimiz ve ekibimiz arasında Qantas’ın Paris’e dönüşü ve özellikle Perth'ten bu kesintisiz hizmet konusunda büyük bir heyecan var. Son yıllarda, duraksamaları önleyen direkt uzun mesafe uçuşlarına yönelik belirgin bir talep artışı gözlemledik. Perth'ten Londra ve Roma'ya olan direkt hizmetlerimiz, uluslararası ağımızda en yüksek müşteri memnuniyeti puanlarını sürekli olarak elde etti.” şeklinde konuştu.

Hudson ayrıca yeni rotanın getirdiği kolaylığa vurgu yaparak, “Bu yeni uçuşlarla müşterilerimiz Perth'ten akşam saatlerinde ayrılarak Paris'e varır varmaz Eyfel Kulesi manzarası eşliğinde rahat bir kahvaltının tadını çıkarabilirler. Bu, hem tatil hem de iş seyahatleri için oyun değiştirici bir fırsat,” diye ekledi.

Avustralya Turizmini Destekleme

Bu yeni rotanın önemi sadece kolaylıkla sınırlı değil. Batı Avustralya Başbakan Yardımcısı ve Turizm Bakanı Rita Saffioti, bu rotanın eyaletin genel turizm stratejisindeki önemini vurguladı.

Saffioti, “Perth-Paris uçuşunun başlamasından büyük mutluluk duyuyoruz, uluslararası bağlantılarımızı 20 destinasyona genişletiyoruz. Bu, genel turizm stratejimizle mükemmel bir uyum içinde, çünkü biliyoruz ki erişilebilirlik seyahat kararlarında önemli bir faktör” ifadelerini kullandı.

Türk Pasaportu İle Gidilebilecek Vizesiz Rotalar Türk Pasaportu İle Gidilebilecek Vizesiz Rotalar

Saffioti ayrıca, artan gelen turizm potansiyeline dikkat çekerek, “Avustralya'nın doğal güzelliklerini keşfetmek isteyen Fransız turistler için Perth artık ideal bir giriş noktası. Qantas, ülke genelinde 60'tan fazla destinasyona bağlantı sunarak ziyaretçilerin Avustralya'nın diğer bölgelerine kolayca seyahat etmelerini sağlıyor” dedi.