Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya'nın insansız hava araçları (İHA) geliştirmesinin önemine vurgu yaparak, bu alanda düşmandan daha iyi olmaları gerektiğini ifade etti. Habarovsk kentinde girişimcilerle bir toplantıda konuşan Putin, Rusya'nın Uzak Doğu Bölgesi'nde test edilen İHA modül platformuna dair bir katılımcının açıklaması üzerine bu konuya değindi.

Putin, İHA alanında Rusya'nın önünde birçok görev bulunduğunu belirterek, düşmanı geride bırakmanın ve bir adım önde olmanın önemli olduğunu ifade etti. Rus lider, Rus firmalarının bu konuda başarılı bir şekilde ilerleme kaydettiğini söyledi.

7 Days "FIT TO FLY" ile uçuş ekiplerini güvence altına alıyor 7 Days "FIT TO FLY" ile uçuş ekiplerini güvence altına alıyor

İHA'ların modern bir silahlı mücadele metodolojisi olduğunu vurgulayan Putin, insansız sistemlerin silahlı kuvvetlerin çeşitli birimlerinin etkileşimine katkı sağladığını ve onları hem muharebe hem de keşif açısından daha etkili hale getirdiğini belirtti. Putin, Rus yapımı İHA'ların özel askeri harekat bölgesinde etkili bir şekilde kullanıldığını ve bu tür araçlara büyük bir ihtiyaç duyulduğunu ifade etti.