Erdoğan'dan Adana Havalimanı ile ilgili önemli açıklama Erdoğan'dan Adana Havalimanı ile ilgili önemli açıklama

Southwest Airlines Pilotlar Birliği (SWAPA), üyelerinin Southwest Airlines ile yeni bir sözleşmeyi onayladığını duyurdu. Gerçekleşen oylamada, yüzde 98,8'lik yüksek bir katılım ile pilotlar, yeni sözleşmeyi yüzde 92,73'lük bir çoğunlukla kabul ederken, yüzde 7,27'si aleyhinde oy kullandı.

2020 yılında geçerliliğini yitiren önceki sözleşme için üç buçuk yıldan fazla süren müzakerelerin ardından, pilotların gelecek yıllarını kapsayan bir anlaşmaya vardı. Bu yeni sözleşme, Aralık 2028'e kadar geçerli olacak. SWAPA Başkanı Kaptan Casey Murray, "Bu uzun bir süreçti ve sadece pilot grubumuzun birliği sayesinde bu sözleşmedeki kazançlara ulaşabildik" şeklinde konuştu. Murray, "Bu yeni toplu iş sözleşmesi, pilotlarımıza uzun süredir ihtiyaç duyulan güvenlik ve korumayı getirecek" dedi.

Anlaşmanın içeriği şu şekilde açıklandı: İlk yıl için yüzde 29,15 artış, ardından 2025, 2026 ve 2027'de yüzde 4 artış ve 2028'de yüzde 3,25 artış. 

Ayrıca, pilot programlamasında kapsamlı değişiklikler, doğum izni ve babalık izinleri, şirket tarafından sağlanan engellilik kapsamı, emeklilikte artışlar da anlaşmada yer aldı.

Murray, "Southwest ile işbirliği yaparak, pilotlarımızın yaşam kalitesini artıran tüm değişikliklerin mümkün olan en kısa sürede gerçekleşmesini sağlayacağız. Bizlere destek ve güç veren pilotlarımıza içtenlikle teşekkür etmek istiyorum. İşte bu yüzden buradayız" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AERONEWS24