Sivil Havacılık

PİLOTLAR İÇİN GİYİLEBİLİR BAŞÜSTÜ GÖZLÜĞÜNE ONAY ÇIKTI

ABD’li havacılık otoritesi FAA, havayolu şirketlerinin pilotlarının Boeing 737NG uçaklarında giyilebilir baş üstü göstergeye (HUD) sahip AerAware gelişmiş uçuş görüş sisteminin (EFVS) kullanmasına onay verdi. FAA, Boeing 737NG’ye kurulumu için ek bir tip sertifikasını (STC) uygulayacak.

Abone Ol

ABD Havacılık Otoritesi (FAA), havayolu şirketlerinin pilotlarının Boeing 737NG uçaklarında giyilebilir baş üstü göstergeye (HUD) sahip AerAware gelişmiş uçuş görüş sisteminin (EFVS) kullanımına onay verdi. FAA, Boeing 737NG için bu sistem için ek bir tip sertifikasını (STC) uygulayacak.

STC, gelişmiş görüş (kızılötesi), sentetik görüş ve birleşik görüş sistemi görüntüleri sağlama kapasitesine sahip çift SkyLens kafaya giyilebilir ekranlı Universal ClearVision EFVS'yi içermektedir.

Ekranlara aktarılan görüntüler, Universal EVS-5000 multispektral kamerası aracılığıyla elde edilmektedir. SkyLens sisteminin önemli bir özelliği, pilotların görüntüleri herhangi bir yönde görebilmesini sağlamak ve sabit bir HUD'un görüş alanıyla sınırlı olmamasıdır.

Bu teknoloji, özellikle taarruz helikopteri pilotları tarafından kullanılan askeri teknolojilerden geliştirilmiştir. Temel amaç, pilotun dış ve iç gözlemlerini entegre ederek, çeşitli görüş koşullarında tam kontrol sağlamaktır.

Universal Avionics CEO'su Dror Yahav, “Düşük görüş koşullarında iniş ve çıkışa kadar EFVS operasyonları için sertifikalı olan ClearVision, çoğu havaalanına erişilebilirliği artırıyor ve sıkışık havalimanlarında yaklaşma kapasitesini artırarak daha az gecikmeye yol açıyor” şeklinde konuştu.

Yahav ayrıca, AerAware'in, yüzden fazla Boeing İş Jeti dahil olmak üzere binlerce 737NG için düşük görüş operasyonlarında durumsal farkındalığı önemli ölçüde artıran, yaklaşma sırasında doğal görünürlük gereksinimlerini azaltan ve güvenliği artıran, ticari olarak uygulanabilir tek yenileme çözümü olduğunu vurguladı.