Sivil Havacılık

PİLOTLAR GREVE GİDİYOR

Alman hava yolu şirketi Lufthansa'nın iştiraki Discover'ide pilotla iş bırakmaya hazırlanıyor. Pilotlarının "çalışma koşullarının iyileştirilmesi" için Noel tatili öncesi 23 Aralık'ta 5 saatlik uyarı grevi başlayacağı bildirildi.

Abone Ol

Alman hava yolu şirketi Lufthansa'nın bağlı kuruluşu Discover Airlines, pilotların çalışma koşullarının iyileştirilmesi talebiyle gerçekleştirecekleri greve hazırlanıyor. Alman pilot sendikası Vereinigung Cockpit (VC) tarafından yapılan açıklamada, Lufthansa'nın iştiraki Discover Airlines'in pilotları arasında devam eden toplu sözleşme müzakerelerinin durduğu ve bu nedenle 23 Aralık'ta 5 saatlik uyarı grevi yapma kararı alındığı ifade edildi.

Grev, 23 Aralık Cumartesi günü sabah 8'den öğlen 1'e kadar sürecek ve Discover Airlines'in Almanya genelindeki tüm uçuşları üzerinde etkili olacak. Vereinigung Cockpit (VC) açıklamasında, pilotların daha iyi çalışma koşulları talep ettiği ve bu konudaki müzakerelerin şu anda askıda olduğu belirtilerek grev kararının alındığı vurgulandı.

Discover Airlines, 2021 yılında kuruldu ve 24 adet Airbus uçağı ile Frankfurt ve Münih'teki Lufthansa merkezlerinden uçuşlar gerçekleştiriyor. Grev kararı, Noel tatili öncesi seyahat yoğunluğunu göz önüne alarak dikkat çekici bir zamanlamaya sahip.