İtalya'nın köklü havacılık şirketlerinden Piaggio, iflas başvurusu sonrasında şirketin yeniden satışı için teklifleri kabul etmeye başladı. 30 Ocak 2024 tarihine kadar devam edecek olan teklif sürecinde, Piaggio'ya 13 farklı grup yoğun ilgi gösteriyor. Yatırımcı adayları, şirketin finans raporlarına başvurarak detaylı bilgiler edinme yoluna gitti.

Son 25 yılda ekonomik zorluklarla boğuşan İtalyan imalatçı, sürekli satış gündemine gelerek dikkat çekiyor. 2000'li yılların başında Türk yatırım grubuna sunulan teklifin ardından Piaggio, daha sonra Ortadoğu merkezli şirketlerle ortaklık kurmuştu.

Lufthansa uçuş eğitim filosunu büyütüyor Lufthansa uçuş eğitim filosunu büyütüyor

Salgın döneminde iflas başvurusunda bulunan Piaggio, 2022'de gerçekleştirilmeyen satış sürecini yaşamıştı. Bu sebeple, Mayıs 2023'te yeni bir satış sürecinin başlatılması kararlaştırılmıştı.

Şirketin satışını yöneten Carmelo Cosentino, Vincenzo Nicastro ve Gianpaolo Davide Rossetti, potansiyel alıcıları "Esas olarak endüstriyel bir geçmişe sahip, şirketi tamamen satın almayı düşünen ve çoğunlukla İtalya veya Avrupa'da faaliyet gösteren birinci düzey şirketler veya konsorsiyumlar" olarak tanımladı.

Piaggio'nun ünlü modeli P180 Avanti, ters motorları ve benzersiz tasarımıyla biliniyor. Uçak, iki adet PT6 serisi motoru ile donatılmış olup, menzili 2 bin 795 kilometre ve 8 yolcu kapasitesine sahiptir. Saatte 741 kilometre hıza ulaşabilen bu özel uçağın fiyatı yaklaşık 7 milyon dolar olarak belirlenmiştir.