Savunma Sanayii

Petlas, SAHA EXPO Sanayi Fuarı’na katıldı

Kızılelma’ya özel ürettiği lastikleriyle büyük ilgi topladı

Abone Ol

AKO Grup bünyesinde faaliyet gösteren Petlas, 22-26 Ekim’de İstanbul’da düzenlenen SAHA EXPO 2024, Uluslararası Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayi Fuarı’nda,  askeri hava ve kara araçları için ürettiği özel zırhlı lastikleri sergiledi. Petlas yüksek performans, dayanıklılık ve güvenlik kriterlerini karşılayan ürünleriyle fuarda büyük ilgi topladı. 

Türkiye lastik sektörünün önde gelen markalarından Petlas, 22-26 Ekim’de İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilen SAHA EXPO 2024, Uluslararası Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayi Fuarı’na katıldı. Fuar bu yıl, 124 ülkeden 1200 firma, 400’ün üzerinde resmi delegasyon, 150’nin üstünde ticari delegasyon ve 150.000 binden fazla ziyaretçiyi ağırladı. T.C. Cumhurbaşkanlığı himayelerinde 2 yılda bir düzenlenen fuarda Petlas, 4. salon 4F-19 numaralı stantta, askeri hava ve kara araçları için ürettiği lastiklerini sektör profesyonelleriyle buluşturdu.

Özel ihtiyaçlara göre üretilen, üstün vasıflı lastiklerle savunma araçlarında tercih ediliyor

Hürkuş, Hürjet, Anka, Anka S, Aksungur, Bayraktar TB2 ve TB3, Akıncı ve insansız savaş uçağı Bayraktar Kızılelma gibi projelerde kullanılan Petlas lastikleri, son olarak milli teknolojiyle geliştirilen en yeni milli muharip uçak KAAN’da da tercih edildi. Ayrıca, BMC Tulga, FNSS PARS 4×4 STA ve ÖMTTZA 6×6, 8×8 zırhlı araçlar için de özel nitelikli lastikler üreten Petlas, bu araçların silah sistemleri ve görev profillerine uygun, yüksek dinamik performans sağlayan lastikler geliştiriyor.

“Hava aracı lastiklerini test edebilen akredite Test Merkezine sahip Türkiye’nin ilk ve tek markasıyız”

Fuardaki açıklamalarında, Petlas’ın yakın dönemde “Uluslararası Akredite Test Merkezi” unvanını alarak önemli bir başarıya daha imza attığının altını çizen Petlas Kamu Satış ve İhale Müdürü Ümit Berber; hava aracı lastiklerini test akredite edebilen dünyanın dördüncü, Türkiye'nin ise ilk ve tek markası olduklarını vurguladı. Ümit Berber konuşmasına şunları söyledi: Petlas olarak, Türkiye’nin savunma sanayisinde ‘tam bağımsızlık hedefiyle’ dışa bağımlılığını azaltmak için çalışıyoruz. Savunma sanayimizin önemli projelerine özel lastikler üreterek, yerlileşme çabalarına destek veriyoruz. Askeri birliklerin ve güvenlik güçlerinin ihtiyaçlarına yönelik özel vasıflı lastiklerin üstün standartlarda üretimini gerçekleştiriyoruz.  Örneğin; milli teknoloji ile geliştirilen en yeni insansız savaş uçağı Bayraktar Kızılelma'da Petlas lastikleri kullanılıyor. Petlas tarafından üretimi gerçekleştirilen lastikler, tabi tutuldukları testlerden geçerek savunma sanayii için kritik olan tüm kriterleri karşılamalarıyla ön plana çıkıyor.”

Türk Silahlı Kuvvetleri envanterindeki bütün kara araçlarının lastiklerinin Petlas tarafından üretildiğine dikkat çeken Berber; hava araçlarında da son 10 yılda projelendirilmiş, en stratejik, yerli ve milli, 15 farklı hava platformunun lastiklerini ürettiklerini belirtti. Üretim kapasitesi ve istihdam konusunda sürdürülebilir bir performans sunmak için yatırımların devam ettiğini belirten Ümit Berber, ilk günden bu yana yerlileştirme projelerinin hiçbirinde, makine teçhizat ve imalat yatırımında devlet desteği alınmadığının, bu yatırımların şirketin kendi öz sermayesiyle gerçekleştirdiğini vurguladı.  

“İş birliği fırsatlarını değerlendirmemiz açısından önemli bir platform”

Fuara ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Berber, şöyle devam etti: "Petlas olarak savunma sanayiine yönelik geliştirdiğimiz ileri teknoloji ürünlerimizi, Türkiye’nin en prestijli fuarlarından biri olan SAHA EXPO'da sergilemekten büyük gurur duyuyoruz. Askeri araçlar için ürettiğimiz özel zırhlı lastiklerimiz, en zorlu koşullarda dahi güvenlik ve performanstan taviz vermeden görevini yerine getirmek üzere tasarlandı. Yerli üretim gücümüz ve Ar-Ge çalışmalarımızla, savunma sanayiine katkı sağlamaya devam edeceğiz. Bu fuar, sektör profesyonelleriyle buluşmamız ve gelecekteki iş birliği fırsatlarını değerlendirmemiz açısından önemli bir platform oldu. Ayrıca savunma ve silah alımı için ülkemiz ile ilgilenen önemli Yabancı Askeri Heyetlerle de görüşmeler sağlayarak özel bir anlaşma çatısı altında yeni ürün geliştirmeyi içeren projeyi de gündemimize aldık."