Politico'nun haberine göre, Pentagon'un Tüm Alanlarda Anomali Çözüm Ofisi (AARO) direktörlüğünü 18 aydan kısa bir süredir yürüten Kirkpatrick, istifa kararı alarak yerine geçici olarak yardımcısı Tim Phillips'i atadı. Pentagon, "kalıcı" bir yönetici bulana kadar Phillips'in geçici olarak görev yapacağını belirtti.

Kirkpatrick, son zamanlarda yaptığı açıklamada, Pentagon'a UFO ihbarlarının arttığını ve yılın ilk 4 ayında yaklaşık 800 ihbar aldıklarını ifade etmişti. İhbarların sayısındaki artışın devam etmesi bekleniyor.

Bu istifanın medyada geniş yankı bulmasında, UFO ifşalarının etkili olduğu belirtiliyor. Geçtiğimiz temmuz ayında ABD Kongresi'nde ifade veren David Grusch'un iddiaları da bu bağlamda öne çıkıyor. Grusch, ABD'nin UFO kalıntıları topladığını ve bu nesnelerden "insanlara ait olmayan organik canlı bileşenleri" çıktığını öne sürmüştü.

Pentagon o dönemde Grusch'un iddialarını reddetmiş, ancak Kirkpatrick 31 Ekim'de yaptığı açıklamada, iddiaları detaylı bir şekilde araştırdıklarını ve bazı bilgi parçalarının gerçek olayları doğruladığını belirtmişti.

Türkiye - Hollanda maçı Berlin uçak bileti satışlarını yüzde 550 artırdı Türkiye - Hollanda maçı Berlin uçak bileti satışlarını yüzde 550 artırdı

Kongre oturumunda yer alan Harvardlı astrofizikçi Avi Loeb'in uzaylılarla ilgili iddiaları da dikkat çekmişti. Loeb, Dünya dışı yaşama ait teknolojik izlerin aslında göktaşları olarak kabul edilen nesnelerde bulunduğunu savunuyor.

Kirkpatrick'in Loeb'le yakın ilişkisi biliniyor ve UFO ihbarlarıyla ilgili askeri raporları koordine etmekle görevliyken Loeb'le birlikte uzaylılara ait olabilecek araçları konu alan bir makale yazdı.

Politico'ya verdiği röportajda Kirkpatrick, istifasının Loeb'le birlikte yazdığı makalenin yayımlanmasını amaçlamadığını ancak bu makaledeki rolünden pişmanlık duymadığını ifade etti. "Bu işten çıkabilecek en iyi şey uzaylıların var olduğunu kanıtlamak olacaktır" diyen Kirkpatrick, sözlerine ekledi: "Uzaylıların var olduğunu kanıtlayamazsak, arka bahçemizde başkalarının bir şeyler karıştırdığına dair kanıtlar buluruz ve bu iyi bir şey değil."

Pentagon'un Grusch ve diğer ifşacıların iddialarını reddetmesine rağmen uzaylıların var olup olmadığı konusunda mesafeli bir duruş sergilemesi, Kirkpatrick'in istifasıyla ilgili soru işaretlerini gündeme getiriyor.

UFO meraklıları, Change.org'da başlattıkları imza kampanyası ile Kirkpatrick'in istifasını talep etmişler ve dilekçeye 1922 kişi imza atmış durumda. Kirkpatrick, "Yapacağımı söylediğim her şeyi başardım" diyerek görevini gelecek ay bırakacak.

Son olarak, ABD yönetimi ve NASA'nın, resmi raporlarda UFO yerine UAP (tanımlanamayan hava olguları) terimini kullanmaya başlaması da dikkat çeken bir gelişme olarak öne çıkıyor. UFO "tanımlanamayan uçan cisimler" anlamına gelirken, UAP ise "tanımlanamayan hava olguları" demektedir.