Pegasus CEO'su Güliz Öztürk, şirketin büyüme stratejilerine dair yaptığı açıklamada, Sabiha Gökçen Havalimanı'ndaki ikinci pistin önemine vurgu yaptı. Yeni pistin, Pegasus'un kapasitesini artırarak büyüme potansiyelini ikiye katlama planlarını mümkün kılan kritik bir faktör olduğunu belirten Öztürk, Türkiye'deki güçlü talep doğrultusunda önümüzdeki yıllarda büyümeye odaklanacaklarını ifade etti.

Öztürk, şirketin Airbus SE jet siparişinin ardından önümüzdeki 10 yıl içinde yeni uçak siparişlerini değerlendirdiğini söyledi. Temmuz ayında 36 adet Airbus A231neo tek koridorlu uçak siparişi veren Pegasus, bu siparişin yanı sıra gelecek yıl en az altı yeni destinasyon ekleyerek ağını genişletmeyi planlıyor.

Yeni terminal binasının inşaatının tamamlanmasının ardından Sabiha Gökçen Havalimanı'nda faaliyete geçeceklerini belirten Öztürk, Türkiye'nin yanı sıra Orta Doğu, Kuzey Afrika ve Baltık ülkelerindeki yeni destinasyonlara öncelik vereceklerini açıkladı. Şirket, ayrıca Avrupa'daki mevcut rotalara daha fazla frekans eklemeyi değerlendiriyor.

Dünya genelinde yolcu sayısı arttı Dünya genelinde yolcu sayısı arttı

CEO Güliz Öztürk, Orta Doğu'daki satışların İsrail-Hamas savaşının ilk haftalarında etkilendiğini söyleyerek, ancak Türkiye'ye olan talep ve İstanbul'un stratejik konumu nedeniyle Orta Doğu'nun hala önemli bir büyüme fırsatı sunduğunu belirtti. Şirketin yeni sipariş edilecek uçaklarının 2029'dan sonra teslim edilmesi planlanıyor. Öztürk, Pegasus'un büyüme hedeflerine ulaşmak için hem ana lokasyonunu geliştirme hem de ikincil merkezlerdeki büyüme potansiyelini değerlendirme stratejileri üzerinde çalışacaklarını ifade etti.