Sivil Havacılık

Pegasus CEO'su Güliz Öztürk'ten çok önemli açıklamalar

Milli bayrak taşıyıcı havayollarından Pegasus Hava Yolları CEO'su Güliz Öztürk, Al-Monitor'e verdiği demeçte çok önemli açıklamalarda bulundu.

Abone Ol

Pegasus Hava Yolları'nın CEO'su Güliz Öztürk, Al-Monitor'e yaptığı açıklamada jeopolitik belirsizliğe rağmen 2024 hedeflerini gerçekleştirmeyi planladıklarını ve daha fazla ülkeye açılmaya devam ettiklerini söyledi.

Güliz Öztürk, İstanbul'un stratejik açıdan coğrafi konumu ile öne çıktığını, kıtalararası önemli bir bağlantı noktası olarak doğuyu batıya, kuzeyi güneye bağladıklarını belirtti. Pegasus olarak İstanbul'un bu konumundan yararlandıklarını belirten Öztürk, Türkiye'nin turizm açısından önemli bir destinasyon olduğunu ve gelişmiş bir hizmet sektörüne sahip olduğunu söyledi.

Türkiye'nin turizm sektörü dışında iş alanı, eğitim, kültürel alanlarda ve diğer turizm segmentlerinde de gelişmekte olduğunu ifade eden Pegasus CEO'su Güliz Öztürk, Pegasus olarak Türkiye'nin coğrafi konumunundan iyi bir şekilde kullandıklarını, Avrupa'ya, Afrika'ya ve Asya'nın merkezine ulaştıklarını belirtti.

Multi merkezli bir strateji izlediklerini belirten Güliz Öztürk, ana merkezlerinin İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı olduğunu ardından ikinci büyük merkezlerinin Antalya Havalimanı, arkasından da Ankara ve İzmir'in geldiğini söyledi.

108 uçak ile 53 ülkede 141 destinasyonda hizmet verdiklerini belirten Öztürk, uçak filolarının dar gövdeli olduğunu ve bu kapsamda uçabilecekleri 67 ülkede 500 havalimanı olduğunu sözlerine ekledi.

Bu yıl yeni ülkelerde yeni destinasyonlar açtıklarını ifade eden Güliz Öztürk, yeni ülkelerde yeni destinasyonlar açmaya devam edeceklerini söyledi.

Geçtiğimiz yıl taşınan yolcuların %25'nin transit yolcu olduğunu belirten Güliz Öztürk, müşteri portfolyosuna göre uluslararası yeni destinasyonlarda hizmet vermenin yolculara yeni imkanlar sunacağını ifade etti.

Yüksek sezona iyi bir şekilde başladıklarını söyleyen Güliz Öztürk, İsrail uçuşlarını ekim ayından bu yana durduklarını ve Beyrut uçuşlarını gündüze aldıklarını açıkladı. Öztürk ayrıca yaşanan olayları yakından takip ettiklerini ve bazı rotaları yeniden düzenlediklerini belirtti.

Pegasus uçuş akademisinin yanında üniversitelerle ve diğer uçuş okullarıyla da ortak hareket ile personel ihtiyacını karşıladıklarını belirten Güliz Öztürk, personel istihdamı konusunda iyi bir planlama yaparak hareket ettiklerini, Türkiye dışından da pilot aldıklarını söyledi.

Röportajın Tamamı

Loading...

AERONEWS24