Pegasus Hava Yolları, Bosna-Hersek'teki üçüncü ve eski Yugoslavya'daki sekizinci destinasyonunu açmak için görüşmelere başladı. Pegasus, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı ile Mostar arasında uçuşların başlatılması için görüşmeler yürütüyor. Mostar Havalimanı CEO'su Marko Djuzel, bu görüşmelerin havalimanının en öncelikli konusu olduğunu ve önümüzdeki haftalarda olumlu bir sonuç beklediğini belirtti. Pegasus Hava Yolları, halihazırda İstanbul'dan Saraybosna'ya seferler düzenliyor ve Türkiye'nin en büyük şehrinden Tuzla'ya haftada bir yeni uçuşun 24 Ağustos'ta başlaması planlanıyor. Ayrıca Antalya'dan Bosna-Hersek'in başkentine uçuşlar gerçekleştiriliyor.

Singapur mega havalimanı terminali inşa edecek Singapur mega havalimanı terminali inşa edecek

Mostar Havalimanı, Zagreb'den Croatia Airlines, Belgrad'dan Air Serbia ve Bari, Münih, Roma ve Verona'dan yalnızca yaz sezonunda operasyonlarını sürdüren SkyAlps tarafından hizmet veriyor. Djuzel, havalimanının şu anda altı tarifeli rotaya sahip olduğunu, Zagreb ve Belgrad rotalarının ise yıl boyunca devam ettiğini belirtti. Ayrıca, "Önümüzdeki ay içinde dört yeni rotayı daha doğrulayabileceğimizi ve gelecek yıl toplam on rotaya ulaşacağımızı düşünüyorum" dedi. Djuzel, "Bu yıl yaklaşık 40.000 yolcuya hizmet vermeyi bekliyoruz, bu rakamın gelecek yıl 60.000'e çıkması bekleniyor. 2012'de 80.000 yolcuya ulaştığımız rekor yılın yakınında olacağız" diye ekledi.

Pegasus Hava Yolları, bu yıl eski Yugoslavya'da en hızlı büyüyen taşıyıcılardan biri oldu. 2024 yılında yedi yeni rota ekleyen Pegasus, bölgedeki diğer rotalarda da frekans ve kapasite artırdı. Mevcut yedi destinasyonuna ek olarak toplamda on üç rotayı sürdüren Pegasus, bu yıl İstanbul'dan Zagreb'e, Antalya'dan Priştine, Saraybosna ve Üsküp'e, ayrıca Ankara ve İzmir'den Karadağ başkentine yeni hizmetler ekledi. Genel olarak, 2024 yaz sezonunda Pegasus Hava Yolları, eski Yugoslavya'ya olan kapasitesini %56 artırarak toplamda yaklaşık 740.000 koltuk sundu.