Sivil Havacılık

Pegasus, Aviator Airport Alliance ile yeni bir anlaşma imzaladı

Türk havacılık sektörünün önde gelen düşük maliyetli taşıyıcılarından Pegasus Hava Yolları, Finlandiya’nın Helsinki-Vantaan Havalimanındaki operasyonlarını güçlendirmek için Aviator Airport Alliance ile yeni bir anlaşma imzaladı.

Abone Ol

Türk havacılık sektörünün önde gelen düşük maliyetli taşıyıcılarından Pegasus Hava Yolları, Finlandiya’nın Helsinki-Vantaan Havalimanındaki operasyonlarını güçlendirmek için Aviator Airport Alliance ile yeni bir anlaşma imzaladı. Çok yıllı olarak belirlenen bu anlaşma, Eylül ayı itibarıyla yürürlüğe giriyor.

Pegasus Hava Yolları, bu iş birliği ile Kuzey Avrupa’daki varlığını daha da genişletmeyi hedefliyor. Şirket, halihazırda Aviator ile Kopenhag Kastrup ve Göteborg Landvetter havalimanlarında başarılı bir iş birliği sürdürüyor. Helsinki-Vantaan ise bu stratejik ortaklığın bir sonraki adımı olarak dikkat çekiyor.

Dünya genelinde 110 uçaklık filosu ve 53 ülkede 139 noktaya sunduğu uçuş ağı ile Pegasus Hava Yolları, genişleyen uluslararası rotalarıyla sektördeki etkisini artırmaya devam ediyor.

Pegasus’un yeni iş birliği, havayolu şirketinin rekabet gücünü artırarak, özellikle Kuzey Avrupa pazarındaki yolcu talebine yanıt vermeyi amaçlıyor.