Sivil Havacılık

YOLCULAR ASKERİ KIŞLADA KONAKLADI

Delta’nın Amsterdam-Detroit uçağındaki yolcular, teknik arıza nedeniyle yapılan inişin ardından geceyi Kanada’nın doğusundaki askeri kışlada geçirdi.

Abone Ol

Delta Havayolları'nın Amsterdam-Detroit seferini gerçekleştiren uçağı, teknik bir arıza nedeniyle yaşanan iniş sonrasında yolcular, Kanada'nın doğusundaki askeri bir kışlada geçirdiği geceyle ilgili detaylar ortaya çıktı.

WJBK-TV'nin haberine göre, Delta Havayolları ekibi, uçaktaki teknik arıza sebebiyle pazar günü uçağı Newfoundland ve Labrador'a yönlendirdi. Yolculardan Tony Santoro, 24 saatlik gecikme süresince barakalarda konakladıklarını belirterek, "Gerçekten otel gibiydi. Çok kötü değildi. Sabunumuz, suyumuz, her şeyimiz vardı," şeklinde açıklamada bulundu.

Ancak, yolculardan Nathan Johnson, havayolu şirketinin olaylar hakkında yeterince iletişim kurmadığını ifade etti. Delta Havayolları ise AP'ye yaptığı açıklamada, 135 sefer sayılı uçuşun "tedbir amacıyla" Goose Bay havaalanına yönlendirildiğini ve hava ve pist koşullarının faaliyetleri askıya aldığını belirtti. Şirket, mürettebatın görev sürelerinin etkilendiğini ve yolcuları varış noktalarına ulaştırmak için ek uçak gönderdiklerini açıkladı.

Delta Havayolları, Pazar gecesi yiyecek, su ve konaklama için Goose Bay yetkilileriyle işbirliği yaptıklarını ve rahatsızlık yaşayan yolculara tazminat ödeneceğini belirtti. Ancak, yolculardan Nathan Johnson, Detroit'e gidecek başka bir uçağın beş saat boyunca pistte bekletildiğini ve ikinci uçak geldiğinde mürettebatın zaman aşımına uğradığını ve tekrar iniş yapmaları gerektiğinin kendilerine bildirildiğini dile getirdi.

Johnson ve diğer yolcular, pazartesi günü sabah 6 sularında okul otobüsleriyle askeri kışlaya götürüldü. Hazırlıksız bir şekilde gelen yolcular, Kanada'nın soğuk ikliminde bazıları montsuz bir şekilde, çantaları olmadan kışlaya getirildi. Johnson, eşiyle birlikte Münih'ten ayrıldıkları saatten beri aynı kıyafetleri giymek zorunda kaldıklarını belirterek, "Ne zaman uyanmamız gerektiği ya da hazır olmamız gerektiği konusunda hiçbir fikrimiz olmadan odalara geri götürüldük. Hiçbir iletişim yoktu," şeklinde ifadeler kullandı.