Sivil Havacılık

PASAPORTSUZ VE BİLETSİZ UÇAN YOLCU’YA 5 YIL HAPSİ

Scandinavian Airlines'ın Kopenhag'dan kalkan uçağı ile 4 Kasım'da Los Angeles Uluslararası Havaalanı'na giden Ochigava, 5 yıl hapis cezasıyla karşı karşıya.

Abone Ol

Scandinavian Airlines'ın Kopenhag'dan kalkan uçağıyla 4 Kasım'da Los Angeles Uluslararası Havaalanı'na gitmeye çalışan Sergey Vladimirovich Ochigava, Danimarka'dan ABD'ye pasaport, vize ve bilet olmadan uçtuğu gerekçesiyle soruşturma altına alındı. Ochigava'nın FBI tarafından yürütülen soruşturma kapsamında suçlu bulunması durumunda 5 yıla kadar hapis cezasıyla karşı karşıya olduğu bildirildi.

46 yaşındaki Ochigava'nın, 4 Kasım'da gerçekleşen uçuş sonrasında pasaportunu uçakta unuttuğunu iddia ettiği belirtildi. ABD Gümrük ve Sınır Koruma (CBP) yetkilileri, Ochigava'nın yolcu listesinde bulunamadığını tespit ederek, 6 Kasım'da Los Angeles federal mahkemesine başvuruda bulundu.

Ochigava'nın ABD'ye giriş yaparken Rusya ve İsrail'e ait kimlik kartlarını üzerinde taşıdığı ve sınır görevlilerinin telefonunda eksik bilgiler içeren bir pasaport görseli buldukları ifade edildi. Ayrıca, uçuş sırasında kabin ekibinin dikkatini çeken Ochigava'nın, ekonomi sınıfında olması gereken boş koltuklardan birinde oturduğu ve iki öğün yemek talebinde bulunduğu belirtildi.

FBI tarafından ifadesi alınan Ochigava, Kopenhag'dan uçağa nasıl bindiğini hatırlamadığını ve havalimanı güvenliğinden nasıl geçtiğini bilmediğini ifade etti. Ochigava'nın davasının 26 Aralık'ta başlaması bekleniyor.