Sivil Havacılık

PARİS'TE TÜM HAVALİMANLARI UÇUŞA KAPANIYOR

Fransa’nın başkenti Paris’te, 2024 Olimpiyat Oyunları’nın açılış töreni sırasında havalimanları kapatılacak.

Abone Ol

Fransa'nın başkenti Paris, 2024 Olimpiyat Oyunları'nın açılış törenine ev sahipliği yapacak olmanın heyecanını yaşarken, büyük bir organizasyonun parçası olarak havalimanlarına geçici bir kapanma kararı alındı. 26 Temmuz 2024 tarihinde gerçekleşecek açılış töreni nedeniyle Roissy-Charles-de-Gaulle, Paris-Orly, Le Bourget ve Beauvais-Tillé havalimanları tamamen kapatılacak.

Ulusal Havacılık ve Esnaf Federasyonu'nun duyurusuna göre, 26 Temmuz'da gerçekleşecek Olimpiyat Oyunları'nın açılış töreni sırasında Paris üzerindeki havalimanları, saat 19.00 ile gece yarısı arasında tamamen kapatılacak. Ayrıca, bu süre zarfında Paris üzerinde 150 km çapında uçuş yasağı uygulanacak.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (DGAC) ve havayolları, bu önemli etkinlik sırasında havacılık faaliyetleri ile yolcu güvenliği arasındaki dengeyi sağlamak adına yoğun çaba sarf ediyor. Olimpiyat Oyunları'nın ortakları olan Air France ve Aéroports de Paris, olası aksaklıkları en aza indirmek ve etkin bir koordinasyon sağlamak amacıyla organizasyon komitesiyle yakın bir iş birliği içinde çalışıyor.

Bu kapsamlı tedbirler, Paris'in olimpiyat coşkusunu dünya genelinde bir şölene dönüştürmeyi hedefleyen büyük organizasyonun sorunsuz ve güvenli bir şekilde gerçekleşmesine katkıda bulunmayı amaçlıyor.