Sivil Havacılık

PARALİMPİK TAKIMI MISIR'DAN 27 MADALYAYLA DÖNDÜ

Paris Paralimpik oyunları öncesi son dünya barajı mücadelesi için Mısır’da yarışan Milli Paralimpik takımı, 10 altın, 5 gümüş, 12 bronz olmak üzere toplamda 27 madalya kazandı ve öğle saatlerinde başkent Kahire’den havalanan tarifeli uçakla yurda döndü

Abone Ol

Mısır'ın başkenti Kahire'de düzenlenen Citi Paraswimming World Series yarışlarına katılan Paralimpik sporcularımız, 2024 yılı Nisan ayında Portekiz ve Paris'te düzenlenecek Paralimpik Avrupa Şampiyonası öncesinde büyük başarı elde etti. Mısır'dan İstanbul'a 27 madalya ile dönen milli sporcularımız, bu başarılarıyla dikkat çekti.

Milli sporcularımız, 10 altın, 5 gümüş, 12 bronz madalya alarak Paralimpik A Barajı'nı 14 kez, Paralimpik B Barajı'nı da 5 kez geçmeyi başardı. Başkent Kahire'den İstanbul'a dönen milli sporcular, İGA Pass ekipleri tarafından çiçekler ve pankartlarla karşılandı.

İstanbul Havalimanı'nın sponsorluğunda gerçekleşen yarışlarda 150 metre ve 200 metre yarışlarında birinci olan Milli Paralimpik yüzücü Umut Ünlü, duygularını paylaşarak, Paris kotasını aldığını ve hedefinin Nisan'daki Portekiz'de düzenlenecek Avrupa Şampiyonası'nda iki madalya kazanmak olduğunu belirtti. Ayrıca, İGA'nın kendisine sağladığı destekten dolayı teşekkür etti.

Paralimpik yüzücü Sümeyye Boyacı ise Mısır'da düzenlenen yarışların, mevcut durumlarını gözlemleme ve genç sporcuların denemeleri için önemli bir fırsat olduğunu ifade etti. Olimpiyat kotasına yaklaşmak adına verimli bir şampiyona geçirdiklerini dile getirdi.