Sivil Havacılık

OSPREY’İN ENKAZINA ULAŞTI

Japonya açıklarında düşen ABD Hava Kuvvetleri’ne ait Osprey tipi hava aracının enkazının bulunduğu açıklandı.

Abone Ol

Japonya açıklarında düşen ABD Hava Kuvvetleri'ne ait CV-22 Osprey tipi hava aracının enkazına ulaşıldı. Geçtiğimiz Çarşamba günü Yakushima adası açıklarında bir eğitim görevi sırasında düşen ve sekiz Amerikalı mürettebatı taşıyan hava aracının enkazının bulunması, günler süren yoğun arama çalışmalarının ardından gerçekleşti.

Hava Kuvvetleri Özel Harekat Komutanlığı, enkaza ulaşan ekiplerin, kazada hayatını kaybeden sekiz ABD askerinin cesetlerini çıkardığını ancak kimliklerin henüz belirlenmediğini bildirdi.

Kazanın detaylarına dair resmi bir açıklama yapılmazken, önceki açıklamalarda kaza sonucunda sekiz Amerikalı askerin hayatını kaybettiği belirtilmişti. Olayın eğitim görevi sırasında meydana geldiği ve kurtarma çalışmalarının zorlu hava koşullarında gerçekleştiği ifade edilmişti.

Olayla ilgili soruşturma devam ederken, enkazın bulunması aileleri ve kamuoyunu derin bir üzüntüye boğdu. ABD Hava Kuvvetleri sözcüsü, olayın ardından yapılan açıklamada, kayıplarının acılarını paylaştıklarını ve olayın nedenlerini belirlemek için titiz bir soruşturma yürütüldüğünü vurgulamıştı.