Sivil Havacılık

Ordu-Giresun Havalimanı'nda çalışmalar son sürat

Ordu-Giresun Havalimanı'ndaki Bakım Çalışmaları Planlanandan Hızlı İlerliyor

Abone Ol

Ordu-Giresun Havalimanı, 15 Eylül 2024 itibarıyla pistte başlatılan bakım ve onarım çalışmaları nedeniyle 50 gün süreyle uçuşlara kapatılmıştı. Ancak çalışmaların beklenenden hızlı ilerlediği ve havalimanının planlanan tarihten önce tekrar uçuşlara açılabileceği bildirildi.

Pist ve Apron Yenileniyor

Pistin çöken ve deforme olan bölümlerinin onarılması, apron alanının genişletilmesi ve ikinci bir taksi yolunun yapılmasını kapsayan çalışmaların, havalimanının 5 Kasım 2024'te yeniden hizmete girmesi planlanıyordu. Ancak, çalışmaların tek vardiya sistemiyle yürütülmesine rağmen beklenenden daha hızlı ilerleme kaydedildiği belirtiliyor.

Ekim Sonunda Uçuşlar Başlayabilir

Hava şartlarının olumlu devam etmesi durumunda, havalimanının belirtilen tarihten önce, Ekim ayının son haftasında tekrar uçuşlara açılabileceği ifade ediliyor. Bazı kaynaklar, çift vardiya sistemi uygulanırsa çalışmaların 25 günde tamamlanabileceğini öngörmüştü. Tek vardiya ile çalışmalara devam edilmesine rağmen, ilerleme hızının memnuniyet verici olduğu vurgulandı.

Yetkililer, havalimanının tekrar açılış tarihiyle ilgili kesin bilginin kısa süre içinde kamuoyuyla paylaşılacağını belirtiyor.