Sayıştay'ın 2023 yılı Orman Genel Müdürlüğü Denetim Raporu'nda, "Orman Genel Müdürlüğü tarafından yangınlarda kullanılmak üzere uçak ve helikopter alımı için oluşturulan fonun 2018 yılından itibaren takip etmediğini" tespit edildi.

Sayıştay Başkanlığı, "2024 Yılı Sayıştay Denetim Raporu'nu" yayımlandı. Sayıştay, Orman Genel Müdürlüğü'nün "orman yangınlarında kullanılmak üzere uçak ve helikopter alımı için Havacılık Dairesi Başkanlığı'nda Savunma Sanayi Destekleme Fonu'na aktarılan tutarların izlenmediğini" tespit etti.

Denetçiler, "Helikopter Alımı Projesi" kapsamında, 2012- 2018 yılına kadar fon hesabına 824 milyon 84 bin 999 TL aktarıldığını, ancak 2018'den sonraki yıllarda mali tabloların izlenmediğini ortaya koydu. 31 Aralık 2023 tarihinden itibaren ise bu proje kapsamında yapılan alımlarla ilgili bir "muhasebe kaydı bulunmadığına" yer verdi.

SAS ve Delta'dan Yeni Ortak Uçuş Anlaşması SAS ve Delta'dan Yeni Ortak Uçuş Anlaşması

Kurum konuya ilişkin Sayıştay denetçilerine gönderdiği cevap yazısında, "Yer alan hususa katıldığını ve bu hususların yerine getirilmesi için çalışma başlattığını" belirtti.