Savunma Sanayii

Nijerya Hava Kuvvetleri, 2026'ya Kadar 50 Yeni Uçak Teslim Alacak

Nijerya Hava Kuvvetleri (NAF) Komutanı Hava Mareşali Hasan Abubakar, ülkesinin askeri kapasitesini önemli ölçüde artıracak bir gelişmeyi duyurdu. Mareşal Abubakar, 2026 yılına kadar 50 yeni uçağın envantere katılacağını belirtti.

Abone Ol

Nijerya Hava Kuvvetleri (NAF) Komutanı Hava Mareşali Hasan Abubakar, ülkesinin askeri kapasitesini önemli ölçüde artıracak bir gelişmeyi duyurdu. Mareşal Abubakar, 2026 yılına kadar 50 yeni uçağın envantere katılacağını belirtti. Bu açıklama, Abuja’da düzenlenen Şube Şefleri ve Hava Kuvvetleri Komutanlarıyla yapılan ikinci iki yıllık toplantıda yapıldı.

Abubakar, NAF'ın son bir yılda 12 uçağı başarıyla envantere kattığını vurgulayarak, bu yeni uçak alımının Nijerya Hava Kuvvetleri için bir dönüm noktası olduğunu ifade etti. Mareşal, "Geçtiğimiz yıllarda 12 uçağı başarıyla envanterimize aldık ve bu yılın Aralık ayından 2026’ya kadar 50 adet yepyeni uçağımızı teslim alacağız," dedi.

Nijerya Hava Kuvvetleri’nin stratejik faaliyetleri hakkında da bilgi veren Abubakar, kuzeydeki isyanlarla ve güneydeki petrol hırsızlığıyla mücadelede aktif bir rol oynadıklarını belirtti. Hava operasyonlarının özellikle Kuzey-Batı ve Güney-Güney bölgelerinde önemli sonuçlar verdiğini ifade etti. NAF, özellikle Boko Haram’a karşı yürüttüğü operasyonlarda ve petrol kaçakçılığına karşı güvenlik güçlerine destek sağlama konusunda yoğun faaliyet gösteriyor.

Nijerya, hava gücünü güçlendirmek için pek çok ülkeden savaş uçağı ve ekipman tedarik ediyor. Türkiye’den T-129 Atak helikopteri ve Bayraktar TB2 insansız hava araçlarını (İHA) tercih eden Nijerya, Türk Hava Kuvvetleri ile de işbirliği yapmaya devam ediyor.