Savunma Sanayii

NH90 SEA TIGER GÖKYÜZÜYLE BULUŞTU

İlk NH90 Sea Tiger, Airbus Helicopters'ın Donauwörth, Almanya'daki tesisinde ilk uçuşu için programa uygun olarak havalandı.

Abone Ol

İlk NH90 Sea Tiger, Airbus Helicopters'ın Donauwörth, Almanya'daki tesisinde ilk uçuşu için programa uygun olarak havalandı. Alman Bundeswehr, 2020 yılında Alman Donanmasının gemi operasyonları için 31 adet NH90 Sea Tiger çok rollü fırkateyn helikopteri sipariş etti.

Airbus Helicopters şu anda helikopterin uçuş testlerine ve NH90 Sea Tiger'a kurulacak yeni sistemlere odaklanacak bir yeterlilik aşamasına giriyor. Teslimatların 2025 yılı sonunda başlaması planlanıyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Almanya'daki Airbus Helicopters Genel Müdürü Stefan Thomé, "Alman Donanmasını NH90 Sea Tiger ile donatmaktan gurur duyuyoruz. Hem NH90 Sea Lion'u hem de Sea Tiger'ı işletmek, Donanmanın operasyonlarını ve bakımını daha da kolaylaştırmasına olanak tanıyacak" dedi. "Halihazırda Donanmada hizmette olan NH90 Deniz Aslanı, yakın zamanda Kuzey Denizi'ndeki ilk büyük kurtarma operasyonu sırasında yeteneklerini kanıtladı." dedi.

Helikopterler, Alman Donanması'nın 1981 yılında hizmete giren eskimiş Mk88A Sea Lynx filosunun yerini alacak. Bundeswehr halihazırda 2019 ile 2023 yılları arasında zamanında teslim edilen 18 adet NH90 Sea Lion deniz nakliye helikopterini işletiyor.

Sea Tiger, kanıtlanmış NH90 NFH'nin (Deniz Versiyonu) en son versiyonudur. Alman Donanmasının son teknoloji ürünü denizaltı karşıtı savaş helikopteri ihtiyacını karşılamak üzere özel olarak tasarlandı. Yenilikler arasında yeni bir Elektro-Optik Sistem ve geliştirilmiş Elektronik Destek Önlemleri (ESM) yer alıyor. Üstte, Sea Tiger bir daldırma sonarı, sonoşamandıralar ve silahlar (torpidolar ve füzeler) ile donatılmıştır. Gemideki Deniz Kaplanlarının görevleri arasında, keşif ve nakliyeye ek olarak, yüzeyin altındaki ve üstündeki hedeflere saldırılması da yer alıyor.

135 deniz NH90 helikopteri halihazırda altı ülkeye teslim edildi ve arama kurtarma, insani yardım ve askeri operasyonlarda 90.000'den fazla uçuş saatini tamamladı. Dünya çapında 370.000 uçuş saatinin üzerinde toplam 500'den fazla NH90 helikopteri hizmet vermektedir.