SuperNova, Dönüştürülmüş Boeing 737-800’ü Filosuna Kattı SuperNova, Dönüştürülmüş Boeing 737-800’ü Filosuna Kattı

NASA, Axiom Space'in üçüncü özel astronot görevi AX-3 için bir mesaj yayınladı. Başarılı bir fırlatma sonrasında Axiom Space astronotları Komutan Michael López-Alegría, Pilot Walter Villadei ve Görev Uzmanları Marcus Wandt ve Alper Gezeravcı'nın taşıyan Dragon kapsülü Uluslararası Uzay İstasyonu'na doğru yolculuğunu sürdürdü. NASA'dan yapılan açıklamada, astronotların uzay istasyonunda yaklaşık iki hafta boyunca mikro yerçekimi araştırmaları, eğitimsel destek ve ticari faaliyetler gerçekleştireceği belirtildi.

NASA Başkanı Bill Nelson, AX-3 görevine ilişkin yaptığı açıklamada, başarılı fırlatma için Axiom ve SpaceX'i tebrik ederken, NASA'nın ticari ortaklarıyla birlikte büyüyen ticari uzay ekonomisini ve uzay teknolojisinin geleceğini desteklediğini vurguladı. AX-3 astronotları, Uluslararası Uzay İstasyonu'nda bulundukları süre boyunca alçak Dünya yörüngesindeki araştırmaların ilerlemesine yardımcı olacak 30'dan fazla bilimsel deney gerçekleştirecek.

AX-3 ekibinin Uluslararası Uzay İstasyonu'na ABD yerel saatiyle 20 Ocak Cumartesi günü saat 16:49'da yanaşması bekleniyor.