Uçuş sırasında uçağın kapısını açmaya çalıştı! Bantla bağlandı Uçuş sırasında uçağın kapısını açmaya çalıştı! Bantla bağlandı

NASA'nın Dünya’ya Yakın Nesne Araştırmaları Merkezi (CNEOS) tarafından 2007'de tespit edilen ancak bir gün sonra kaybolan "kayıp asteroit" 2007 FT3, gelecek yıl Dünya'ya çarpma ihtimali taşıdığı belirlendi. Yapılan çalışmalar sonucunda, asteroitin Ekim 2024'te Dünya'ya çarpma ihtimali yaklaşık 11,5 milyon bir ihtimal olarak hesaplandı. Mart 2024'te Dünya'ya çarpma olasılığı ise 10 milyon bir ihtimal olarak belirlendi.

Bu göktaşının çarpma olasılığı son derece düşük olsa da, çarpma durumunda 2,6 milyar ton TNT gücünde bir patlama yaratması bekleniyor. Bu enerji, gezegeni yok etmekten ziyade çarptığı bölgede büyük hasara ve şok dalgalarına neden olabilir.

NASA ve diğer uzay ajansları, bugüne kadar Dünya'ya yaklaşık 30 bin göktaşını belgeledi, ancak halen keşfedilmemiş büyük asteroit ve kuyrukluyıldızların varlığından şüpheleniliyor. NASA araştırmacıları, kayıp asteroide dair henüz kesin bir bilgiye sahip olmadıklarını, ancak olası bir çarpma durumunda tetikte olacaklarını ve işaretleri takip edeceklerini belirtiyorlar.

Bu durum, Dünya'ya yaklaşan ve benzer bir yıkıma neden olabilecek diğer potansiyel tehditleri de gözler önüne seriyor. Örneğin, 1950 yılında keşfedilen ve 29075 (1950 DA) adı verilen bir göktaşı, NASA'nın listesindeki en riskli ikinci uzay kayası olarak biliniyor. Bu asteroitin gelecekte Dünya'ya çarpma ihtimali, 2880 yılında yüzde 0,0029 (34 bin 500'de bir) olarak hesaplanmıştır.