Lufthansa, ABD merkezli motor üreticisi Pratt & Whitney'nin PW1100G-JM motorlarında ortaya çıkan sorunlar nedeniyle beklenenden daha az uçak ile operasyonlarını sürdürmek zorunda kalacak. Yaşanan sorunlar, 2024 boyunca Lufthansa'nın yaklaşık 20 uçağının hizmet dışı kalmasına neden olacak.

AJet uçağında yolcular arasında kavga çıktı! AJet uçağında yolcular arasında kavga çıktı!

Pratt & Whitney'nin PW1100G-JM motorlarındaki kontroller, uçakların yerde kalma süreçlerini etkileyerek Lufthansa'nın iç hatlar ve uluslararası destinasyonlardaki bazı seferlerini etkiliyor. Özellikle yaz sezonu uçuş planlarını etkileyen bu durum, havayolu şirketini belirli rotalardan çekilmeye zorladı.

Bu gelişmeler, Linz Havalimanı'nın Frankfurt'a olan uçuşlarını askıya almak zorunda kalmasına yol açtı. Linz Havalimanı Genel Müdürü Norbert Draskovits, ellerinden gelenin yapıldığını ancak bu kararı önlemenin mümkün olmadığını belirtti.

Lufthansa'nın sorun yaşadığı motorlar nedeniyle iptal ettiği rotalar, ekonomik olarak istikrar kazanamamış hatlar olarak açıklandı. İptal edilen rotalar arasında Cluj-Napoca ve Timisoara'ya olan uçuşlar, Linz, Friedrichshafen ve Innsbruck'a olan uçuşlar, Münih'ten Leipzig'e olan uçuş gibi destinasyonlar bulunuyor.

Linz Havalimanı, Frankfurt'a olan uçuşların yerine geçecek alternatifleri ararken, Friedrichshafen ise yeni bir işbirliği ile Frankfurt'a olan bağlantısını sürdürme umuduyla iyimser bir tutum sergiliyor. Sky Alps adlı havayolu şirketiyle yapılan işbirliğinin, Frankfurt'a olan uçuşların yanı sıra Düsseldorf, Hamburg veya Berlin gibi yeni destinasyonları içerebileceği belirtiliyor.