Sivil Havacılık

MOSKOVA’DA UÇUŞLARA KAR ENGELİ

Moskova’daki üç havalimanında kar yağışı nedeniyle 60’a yakın uçuş iptal edildi veya ertelendi.

Abone Ol

Moskova'daki üç havalimanında meydana gelen kar yağışı, birçok uçuşun iptal edilmesine veya ertelenmesine neden oldu. "Yandex. Raspisaniya" servisine göre, Vnukovo, Domodedovo ve Sheremetyevo havalimanlarında en az 54 uçuş ertelendi ve beş uçuş iptal edildi.

Moskova saatiyle 7.10 itibariyle Vnukovo Havalimanı'nda 14 uçuşun ertelendiği ve dördünün iptal edildiği, Domodedovo Havalimanı'nda 16 uçuşun ertelendiği ve birinin iptal edildiği, Sheremetyevo Havalimanı'nda ise 24 uçuşun ertelendiği belirtildi.

Türk Hava Yolları (THY) yetkilileri, bugün Moskova'daki uçuşlarında ciddi bir sıkıntı yaşamadıklarını ancak bazı gecikmelerin olabileceğini belirtti. Dün yaşanan yoğun kar yağışının bir THY uçuşunun iptaline neden olduğunu söyleyen yetkili, bu durumu çözmek için uçağı büyüterek sonraki uçuşla tüm yolcularını hedeflerine ulaştırdıklarını ifade etti.

Moskova Belediye Başkan Yardımcısı Pyotr Biryukov, karla mücadele için 135 binden fazla kişinin ve 18 binden fazla farklı özel ekipmanın çalıştığını açıkladı. Kar yağışının etkilerini azaltmak için kapsamlı bir mücadele sürdürülmektedir.