Kuzey Filosu'na bağlı MiG-31 yüksek irtifa avcısı, sahte bir düşman uçağını yakalama görevini başarıyla tamamladı. Eğitim planı gereği, Barents Denizi üzerindeki hava sahası kontrol araçları, Rusya Federasyonu devlet sınırına yaklaşan bir hava hedefini tespit etti.

Barents Denizi suları üzerinde, eğitim amaçlı saldırgan rolündeki uçakla eşlik ederek, bu sahte düşman uçağını Rusya Federasyonu devlet sınırından uzaklaştırdı. Bu eğitim sırasında pilotlar, Barents Denizi üzerinde 13 bin metre irtifada uçtular.

Davetsiz misafir rolü, Kuzey Filosu'nun ayrı karma havacılık alayının MiG-31 uçağı tarafından başarıyla yerine getirildi. Eğitim sonrasında savaş uçakları güvenli bir şekilde kendi hava üslerine döndüler.

MiG-31, Rus Hava Kuvvetleri'nde hala aktif olarak kullanılan 100'e yakın savaş uçağı bulunduruyor. Modernizasyon çalışmaları ile bu filonun uzun yıllar boyunca hizmette olması planlanıyor.

Uçak, 1970'lerde geliştirilen MiG-25'ten ilham alınarak tasarlandı ve 1975 yılında ilk uçuşunu gerçekleştirdi. Altı yıl süren geliştirme ve test aşamalarının ardından 1981 yılında hizmete girdi. MiG-31, saatte 3 bin kilometre hızla dünyanın en hızlı savaş uçağı olma unvanını taşıyor ve gelişmiş radar sistemleri sayesinde uzak mesafeden düşman uçaklarını tespit edip füzelerini ateşleyebiliyor.

SuperNova, Dönüştürülmüş Boeing 737-800’ü Filosuna Kattı SuperNova, Dönüştürülmüş Boeing 737-800’ü Filosuna Kattı

Toplam kalkış ağırlığı 46 bin 200 kilogram olan uçak, 2 adet Soloview D-30F6 motoruyla donatılmış durumda. Her bir motor, afterburner (art yakıcı) ile 34 bin libre itiş gücü sağlıyor.