Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, ABD'den alınacak F-35 savaş uçaklarına ilişkin açıklamalarda bulundu. SKAI FM'e verdiği röportajda Miçotakis, ABD'nin 40 adede kadar F-35 satışına olumlu baktığını ancak mali kaynaklarını göz önünde bulundurarak ilk etapta Yunanistan'ın bir F-35 filosu alacak kadar hazır olduğunu belirtti. Başbakan, söz konusu uçakların 2020'lerin sonuna kadar teslim alınmasının planlandığını ifade etti.

Curiosity Technology’nin SezAI’sine dünyadan yoğun ilgi Curiosity Technology’nin SezAI’sine dünyadan yoğun ilgi

Miçotakis, Türkiye'nin kendi silahlarını üretme yeteneğine vurgu yaparak, Yunanistan'ın savunma sanayi alanındaki eksiklikleri tamamlamaya çalıştıklarını dile getirdi. Türkiye ve Yunanistan arasındaki ilişkilerdeki olumlu gelişmelere de değinen Miçotakis, 2023'te imzalanan Atina Bildirgesi'nin ilişkileri normalleştirme sürecine katkı sağladığını belirtti. Ayrıca, Başbakan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Aralık 2023 ziyaretine karşılık olarak Mayıs ayında Ankara'yı ziyaret etmeyi planladığını açıkladı.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'in geçen hafta gönderdiği mektupta, Yunanistan'a 40 adede kadar F-35 satışının yanı sıra çeşitli askeri araç ve ekipmanların sağlanacağı belirtilmişti. Blinken, ayrıca Ukrayna'ya destek olması için Yunanistan'a dış askeri finansman programından yararlanma imkanı tanındığını ve çeşitli diğer askeri araçların sunulacağını ifade etmişti.