Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün 1 Ekim hava durumu tahminlerine göre, Türkiye genelinde sağanak yağışlar ve kuvvetli rüzgarlar etkili olacak. Özellikle Marmara, Karadeniz ve Doğu Anadolu bölgelerinde kuvvetli yağışlar bekleniyor. Peki bugün hava nasıl olacak?

Zonguldak, Bartın ve Kastamonu'da şiddetli yağışlar nedeniyle okullar tatil edildi. Ayrıca Zonguldak'ta hamile ve engelli kamu personeline idari izin verildi.

Meteoroloji, Batı Karadeniz, Doğu Karadeniz, Amasya, Tokat, Erzurum, Sakarya ve Kocaeli gibi illerde yerel kuvvetli yağışların beklendiğini belirtti. Zonguldak, Bartın, Kastamonu ve Karabük’te ise çok kuvvetli yağışlar bekleniyor. Rüzgarın Marmara’nın kuzeydoğusu, Batı Karadeniz kıyıları ve Doğu Anadolu’nun doğusunda kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde esmesi öngörülüyor.

Hava sıcaklıkları düşüyor

Ülke genelinde hava sıcaklıklarının 8 ila 14 derece arasında düşeceği tahmin ediliyor. İstanbul’da aralıklı yağmur, özellikle Anadolu Yakası'nda etkili olacak ve sıcaklık 16-17 derece hissedilecek. Ankara’da sıcaklık 14 dereceye düşerken, İzmir güneşli ancak serin rüzgarlarla 25 derece olacak.

Kuvvetli rüzgar ve yağışların çatı uçması, ağaç devrilmesi gibi olumsuz sonuçlar doğurabileceği uyarısında bulunan Meteoroloji, özellikle Batı Karadeniz ve Marmara Bölgesi’ndeki vatandaşları dikkatli olmaya çağırdı.

Qantas ve Airlink, kod paylaşımı anlaşması imzaladı Qantas ve Airlink, kod paylaşımı anlaşması imzaladı

Sarı ve turuncu kodlu uyarı verilen iller

1.Ağrı
2.Bingöl
3.Bitlis
4.Bolu
5.Erzurum
6.Hakkari
7.Kars
8.Kastamonu (Turuncu kod)
9.Muş
10.Sinop
11.Van
12.Zonguldak (Turuncu kod)
13.Bartın (Turuncu kod)
14.Ardahan
15.Iğdır
16.Karabük
17.Düzce