Sivil Havacılık

Meteoroloji'den fırtına uyarısı

Meteoroloji'den Marmara dahil pek çok bölgeye uyarı: Kuvvetli sağanak yağmur ve fırtına geliyor

Abone Ol

Meteoroloji, 31 Ağustos Cumartesi günü için hava durumu raporunu yayımladı. Raporda, Marmara, Batı Karadeniz, Doğu Akdeniz ve İç Anadolu'nun batısı ile Doğu Anadolu'nun kuzeyinde kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Kırklareli'nin kuzey kesimlerinde ise yağışların çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olacağı tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün (MGM) son tahminlerine göre, Marmara Bölgesi, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun batısı, Batı Karadeniz, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzeyi, Çorum ve Afyonkarahisar çevreleri ile Van’ın doğu ilçelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Yağışların; Marmara'nın kuzeyi, Batı Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Akdeniz’in doğusu ile Çankırı, Ardahan, Kars, Artvin çevreleri ve Erzurum'un kuzeydoğusunda kuvvetli, Kırklareli’nin kuzey kesimlerinde ise çok kuvvetli ve şiddetli olacağı öngörülüyor.

Hava sıcaklığı ve rüzgar durumu

Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmezken, sıcaklıkların mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın ise genellikle kuzeyli yönlerden, güney kesimlerde güney ve batılı yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette eseceği bildirildi.

Kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı

Meteoroloji, Marmara’nın kuzeyi, Batı Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Akdeniz’in doğusu, Çankırı, Ardahan, Kars, Artvin çevreleri ve Erzurum'un kuzeydoğusunda beklenen kuvvetli yağışlar nedeniyle ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı. Kırklareli'nin kuzey kesimlerinde ise çok kuvvetli ve şiddetli yağış riski bulunuyor.