Savunma Sanayii

MERTSAV Savunma Sistemleri, SAHA EXPO 2024'te Yeni Ürünlerini Tanıttı

MERTSAV Savunma Sistemleri, İstanbul’da düzenlenen SAHA EXPO 2024’te yeni nesil savunma ürünlerini sergileyerek büyük ilgi topladı.

Abone Ol

MERTSAV Savunma Sistemleri, İstanbul’da düzenlenen SAHA EXPO 2024’te yeni nesil savunma ürünlerini sergileyerek büyük ilgi topladı. Şirket, yenilikçi teknolojileri ve yüksek performanslı çözümleri ile dikkat çektiği fuarda, küresel piyasada markalaşmayı hedeflediğini duyurdu.

Yeni Makineli Tüfek Seri Üretime Hazırlanıyor

Fuarda ilk kez sergilenen MMG 7,62 makineli tüfek, hafif ve dayanıklı yapısı ile ön plana çıktı. Piyadelerin taşıyabileceği özelliklere sahip bu yeni tüfeğin seri üretimine önümüzdeki aylarda başlanması planlanıyor. Ayrıca, Türkiye’nin envanterine giren 5,56 mm makineli tüfek de stantta yer alırken, 2 kilometre menzilli ve zırh delici özellik taşıyan 12,7 mm uçaksavar da ziyaretçilere tanıtıldı.

MERTSAV Yönetim Kurulu Başkanı Şenol Özcan: “Küresel Piyasada Markalaşmayı Hedefliyoruz”

MERTSAV Yönetim Kurulu Başkanı Şenol Özcan, SAHA EXPO’daki açıklamalarında savunma sanayisindeki uzun yıllara dayanan deneyimlerine ve Ar-Ge yatırımlarına vurgu yaptı. Özcan, "Ürün portföyümüz geniş. 5,56 mm, 12,7 mm ve 7,62 mm çapında fişekleri atan makineli tüfeklerimizi sergiliyoruz. Hafif yapısı ile öne çıkan MMG 7,62 tüfeğimiz ile çok iddialıyız ve 1-2 ay içinde seri üretime geçeceğiz" dedi. Ayrıca daha önce ürettikleri makineli tüfeğin Türkiye’de envantere girmesinin yanı sıra dünyada da takdir topladığını belirtti.

Yüzde 100 Yerli Üretim ve Artan İhracat Hedefi

MERTSAV'ın ürünlerinin yüzde 100 yerli olduğunu ve dünyanın birçok ülkesine ihracat yaptıklarını belirten Özcan, "Ciddi bir ihracat kapasitemiz var. Kendi tasarımlarımızla dünyada benzeri olmayan ürünler üretiyoruz. 2025 yılında ihracatımızı daha da artırmayı hedefliyoruz. Kaliteli ürünlerimizle küresel piyasada söz sahibi olmak için emin adımlarla ilerliyoruz" dedi.

MERTSAV, savunma sanayisindeki yenilikçi çözümleriyle hem yerel hem de uluslararası arenada dikkat çekmeye devam ediyor.