Emirates, Etihad Clean Energy Development ile ortaklık kurdu Emirates, Etihad Clean Energy Development ile ortaklık kurdu

Medine'den Kastamonu'ya umre kafilesini taşıyan Mavi Gök Aviation (MGA) şirketine ait Boeing 737-900ER tipi uçak, dün 16.30'da Prens Muhammed Bin Abdülaziz Havalimanı'ndan hareket etti. Ancak, kalkıştan bir buçuk saat sonra uçakta sahipsiz bir çanta bulunduğu fark edildi. Çantanın yolculara ait olmadığını belirleyen pilotlar, güvenlik önlemleri almak amacıyla kalktıkları havalimanına geri dönmek zorunda kaldılar.

Uçak, Prens Muhammed Bin Abdülaziz Havalimanı'na acil iniş yaptı ve TC-MGI kuyruk tescilli uçak polis ekipleri tarafından incelendi. Bomba arama köpekleriyle yapılan detaylı arama sonucunda çantanın içinde sadece kıyafetler ve çeşitli eşyalar bulundu. Ancak, güvenlik prosedürleri gereği uçakta yapılan geniş çaplı aramaların tamamlanmasının ardından uçağın tekrar kalkışına izin verildi.

Uçak, saat 22.00 sıralarında yeniden havalanarak Kastamonu'ya doğru yola çıktı. Ancak, yaşanan bu olayın etkisiyle uçak, normalden 7 saat sonra, yani saat 02.30 sıralarında Kastamonu Havalimanı'na ulaşabildi.