Bakan Şimşek: Yurt Dışına Çıkış Harcı Artışında Nihai Karar Verilmedi Bakan Şimşek: Yurt Dışına Çıkış Harcı Artışında Nihai Karar Verilmedi

Umman’ın önde gelen havayolu şirketi Oman Air, Maskat ile Trabzon arasında sezonluk seferlerine başladı. Bu yeni hizmet, Türkiye’nin Karadeniz bölgesine olan turistik ilgiyi artırmayı amaçlıyor.

Oman Air'in, Mayıs ayı boyunca haftada üç kez gerçekleştireceği Trabzon seferleri, Haziran ayından itibaren günlük uçuşlarla devam edecek. Sezon, Ekim sonuna kadar planlanıyor, bu da turistlerin ve iş seyahati yapanların rahatça bu rotayı tercih etmesine olanak tanıyacak.

İlk sezon uçuşunda, Maskat'tan Trabzon'a yönelik olan, 149 yolcu bulunuyordu. Bu, Oman Air'in bölgedeki güçlü talep gösteren rotalardan biri olduğunu gösteriyor. Şirket yetkilileri, Trabzon'un sahip olduğu doğal güzellikler ve tarihi zenginliklerin Ummanlı gezginler arasında popüler bir destinasyon haline geldiğini belirtiyor.

Oman Air'in bu seferlerle, bölgenin turizm potansiyeline katkıda bulunması ve Umman ile Türkiye arasındaki bağları güçlendirmesi bekleniyor. Bu yeni hizmet, ticaretten turizme kadar geniş bir yelpazede işbirliği ve etkileşimi teşvik ederek, iki ülke arasındaki ilişkileri daha da güçlendirecek gibi görünüyor.