Malaysia Airlines, Fransa'nın Toulouse kentindeki ünlü uçak üretim tesisinde son montaj aşamasında olan ilk Airbus A330-900 (A330neo) uçağının özel fotoğraflarını yayımladı. Havacılık meraklıları ve sektör temsilcileri, Malaysia Airlines’ın yeni A330neo filosunun ilk teslimatlarını 2024'ün üçüncü çeyreğinde beklemeye başladı.

Malaysia Aviation Group (MAG), 2024 yılında dört Airbus A330neo ve sekiz Boeing 737-8 jetten oluşan toplam 12 yeni uçağı filosuna katmayı planlıyor. Malaysia Airlines’ın filo yenileme programının bir parçası olarak, Airbus, Rolls-Royce ve Avolon ile toplam 20 A330neo uçağı için anlaşmalar imzalandı. Bu uçakların 10 tanesi Airbus'tan doğrudan satın alınacak ve ardından Avolon ile geri kiralama anlaşması yapılacak, kalan 10 uçak ise Avolon’dan doğrudan kiralanacak.

Malaysia Airlines, Mart 2024'te tanıttığı yeni A330neo iş ve ekonomi sınıfı koltukları ile yolcularına daha konforlu bir seyahat deneyimi sunmayı hedefliyor. Collins Aerospace Elevation iş sınıfı koltukları, bireysel gizlilik kapıları ve kablosuz şarj üniteleri gibi özelliklerle donatılmış tamamen süit bir kabin sunuyor.

24 Yolcu uçaktaki küflü yemekten rahatsızlandı 24 Yolcu uçaktaki küflü yemekten rahatsızlandı

Havayolu şirketi, A330neo’nun üretim sürecine dair daha fazla güncelleme sunmayı planlıyor. Malaysia Airlines’ın yayımladığı yeni fotoğraflar, uçağın Airbus tesisindeki montaj sürecine benzersiz bir bakış sunuyor. Fotoğraflarda, ana gövde bölümleri, kanatlar ve kuyruğun şirketin ikonik wau logosuyla tamamen birleştirildiği görülüyor.

Malaysia Airlines, sosyal medyada yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Uçağın kokpit, motorlar, iniş takımları, elektrik tesisatı, aviyonik ve yakıt-hidrolik sistemlerinin montajı tamamlandıktan sonra, kapsamlı yer testlerine tabi tutulacak. Kabin montajı yapıldıktan sonra ilk test uçuşuna hazırlanacak ve ardından Malezya’ya doğru yolculuğuna başlayacak."

Yeni Airbus A330-900 uçağının teslimatı ve hizmete girişi, Malaysia Airlines’ın küresel havacılık sektöründeki rekabet gücünü artırırken, yolcularına daha modern ve konforlu bir uçuş deneyimi sunma hedeflerini pekiştirecek.