Sivil Havacılık

Makedonya Hükümeti'nden hava yolu şirketlerine çağrı

Makedonya hükümetinin, Üsküp ve Ohri havaalanlarına yeni uçuş hatlarının başlatılması için havayollarına yaptığı kamu çağrısının, ülke hava trafiği üzerinde önemli bir etki yaratması bekleniyor.

Abone Ol

Makedonya hükümetinin, Üsküp ve Ohri havaalanlarına yeni uçuş hatlarının başlatılması için havayollarına yaptığı kamu çağrısının, ülke hava trafiği üzerinde önemli bir etki yaratması bekleniyor. Üsküp Havalimanı işletmecisi TAV Makedonya, bu çağrının gelecek yıl yaz sezonunda ve 2025/26 kışında hava trafiğini artıracağını duyurdu. İhale süreci 9 Ekim 2024 tarihine kadar devam edecek ve Makedonya hükümeti, en az on yeni rotanın başlatılacağını bildirdi.

TAV Makedonya Genel Müdürü Nejat Kurt, yeni sübvansiyonların büyük bir ilgiyle karşılandığını belirterek, “Bu sübvansiyonların havaalanları üzerinde önemli bir etkisi olacağını ve birçok havayolu şirketinin bu fırsattan yararlanmasını umuyoruz. Böylece, şu ana kadar pazara girmemiş havayollarının yanı sıra, şu anda hizmet verilmeyen hatların da açılmasını bekliyoruz” dedi.

Makedonya Ulaştırma ve İletişim Bakanı Aleksandar Nikoloski, bu sürecin sonucunda ülke havaalanlarının 200.000 yolcu eklemesini beklediklerini açıkladı. Nikoloski, “En az on yeni rotanın tanıtılmasını ve bu başvuruda bulunan havayollarının bazılarının düşük maliyetli havayolları olmamasını umuyoruz. Ayrıca, İslam ve Viyana’ya ek olarak, Frankfurt'a da hizmet verecek iki hub havaalanına uçuşların başlatılmasını bekliyoruz. Üsküp ile Dubai arasında uçuşların başlaması, Asya ve Avustralya ile bağlantı imkanı sunacak; Ohri ile İstanbul arasında da seferler açılarak, Avrupa ve Orta Doğu'ya erişim sağlanacak” diye konuştu.

Nikoloski, Wizz Air CEO'su Jozsef Varadi ile Budapeşte'de görüşerek, kamu çağrısını detaylı bir şekilde ele aldı. Wizz Air, Makedonya'daki yolcu trafiğinin yarısından fazlasını taşıyan en büyük havayolu. Geçmişteki ihalelerde yalnızca Wizz Air'in kazandığına dikkat çeken Nikoloski, bu çağrının artık Avrupa dışı havayollarının da katılımına açık olduğunu vurguladı. Ancak, başvuran havayollarının, 2023 yılında en az beş milyon yolcu taşıması ve en az on milyon euro net kar bildirmesi gerekiyor. Mali destek, operasyon süresi, haftalık uçuş sıklığı, destinasyon havaalanının çekiciliği ve satılabilir koltuk sayısı gibi kriterlere göre verilecek.