Luxembourg Air Rescue, hava ambulansı filosuna ikinci Bombardier Challenger 605 uçağını kattı. Yeni uçak, yüksek standartlarda hasta bakımını daha da optimize etmeyi ve özellikle uzun mesafeli uçuşlarda yüksek kaliteli hizmet sunmayı amaçlıyor. LX-AMB kuyruk tescilli uçak, 15 Ağustos'ta Luxembourg-Findel Havalimanı'nda geleneksel bir su takı ile hizmete alındı.

THY'nin uçtuğu Melbourne Havalimanı'na yeni pist yapılacak THY'nin uçtuğu Melbourne Havalimanı'na yeni pist yapılacak

Uzun Mesafe Kapasitesinde Artış

Yeni Challenger 605, Amerika Birleşik Devletleri'nde yüksek teknik ve tıbbi standartlara göre özelleştirildi. Bu model, Luxembourg Air Rescue’nın uzun menzilli operasyonlarını önemli ölçüde artırarak, 4000 kilometreye kadar orta mesafeli uçuşlar için kullanılan mevcut üç Learjet 45 XR uçağına ek olarak, uzun mesafeli hasta nakil uçuşlarının sayısını iki katına çıkaracak.

LX-AMB, Luxembourg Air Rescue’nın filosundaki ikinci Challenger 605 uçağı oldu. İlk Challenger 605 uçağı 2021 yılında hizmete girmişti. Şirketin filosunda ayrıca üç adet Learjet 45 XR uçağı bulunuyor. Bu genişleme, Luxembourg Air Rescue’ya, hem orta mesafeli hem de uzun mesafeli uçuşlar için daha esnek ve etkili bir filo sunma imkanı tanıyor. Şirket, bu yeni eklemeyle birlikte hasta nakil kapasitelerini ve hizmet kalitesini artırmayı hedefliyor.