Sivil Havacılık

LUMIWINGS İSTANBUL UÇUŞLARINA HAZIRLANIYOR

Yunan havayolu şirketi Lumiwings, büyüme stratejisi kapsamında Tuzla üssünün açılışını planlıyor. Şirket, Aralık ayında 6 yeni rota ile Bosna-Hersek'te bulunan Tuzla'da operasyonlara başlamayı hedefliyor ve bu sayı yaz sezonunda 10'a çıkacak.

Abone Ol

Yunan havayolu şirketi Lumiwings, büyüme stratejisi kapsamında Tuzla üssünün açılışını planlıyor. Şirket, Aralık ayında 6 yeni rota ile Bosna-Hersek'te bulunan Tuzla'da operasyonlara başlamayı hedefliyor ve bu sayı yaz sezonunda 10'a çıkacak. Söz konusu kara, şehirdeki yeni hizmetlere yönelik alınan teşvikler sonrasında alındı. İhaleyi kazandıktan sonra Lumiwings, şehirden Avrupa'nın çeşitli destinasyonlarına yönlendireceği yeni rotalarını sunma taahhüdünde bulunarak, büyüme planını resmi olarak duyurdu.

Lumiwings, 18 Aralık itibarıyla, Almanya'nın Saarbrucken şehrine, İsveç'in Halmstad ve Stockholm Skavsta şehirlerine, Danimarka'nın Esbjerg şehrine, Hollanda'nın Maastricht şehrine ve Türkiye'nin İstanbul şehrine olmak üzere altı yeni rota başlatacak. Ancak, İstanbul rotası resmi düzenleyici onaydan geçmelidir. Yeni rotaların haftada iki kez işletileceği açıklanırken, biletlerin şu anda Lumiwings'in resmi web sitesi üzerinden satın alınabileceği belirtildi.

Lumiwings, Tuzla'da konuşlandıracağı 149 koltuklu Boeing 737-700 uçağı ile şehirdeki operasyonlarına başlamaya hazırlanıyor. Bu hamle, özellikle diaspora odaklı olan yeni rotalarla birlikte gerçekleşmektedir. Wizz Air'in bu Eylül ayında Tuzla'daki üssünü kapatmasının ardından, Lumiwings'in yeni rotaları, Wizz Air'in ağının bir kısmını doldurmayı amaçlamaktadır. Wizz Air, üssünü kapatmış olsa da, diğer üslerden uçaklarla Tuzla'dan üç rotayı işletmeye devam etmektedir.

Tuzla Havalimanı Genel Müdürü Dževad Halilčević, "Yaklaşık otuz Avrupa havaalanıyla görüşmeler yaptık ve ardından yolcularımız için bilet fiyatlarının uygun kalabilmesi için en büyük indirimleri sunanları seçtik" dedi. Halilčević ayrıca, İstanbul rotası için taşıyıcı değişikliği için resmi onay beklediklerini belirtti ve başlangıçta bu hizmetin Air Montenegro tarafından sunulması izinlerinin verildiğini ifade etti.

Lumiwings'in Sorumlu Müdürü Dimitris Kremiotis, havayolunun yeni Tuzla üssünün başarısının büyük ölçüde diaspora tarafından belirleneceğini vurguladı. "Yolcuların önümüzdeki kış tatilleri için uygun fiyatlı biletler satın alabilmesi için 18 Aralık'tan itibaren 75 euro'dan başlayan ücretler sunuyoruz. Ancak bu uygun fiyatlı biletlerin hızla tükeneceğini unutmamalarını isteriz" dedi.

Lumiwings'in filosunda şu anda iki uçak bulunmaktadır. Boeing 737-700 modelini tamamlayan bir de Embraer E195 modeli bulunmaktadır. Şirket, bu yıl Foggia ve Mostar arasında mevsimsel tarifeli uçuşlar gerçekleştirdi. Bu yeni adım, Lumiwings'in genişleme stratejisine ve uluslararası arenada daha fazla pazarda varlık gösterme çabalarına bir örnek olarak öne çıkıyor. Şirketin Tuzla'daki yeni üssü, Türkiye ve çevresindeki destinasyonlara daha fazla erişim sağlama amacını taşıyor.