Lufthansa Technik ve düşük maliyetli havayolu şirketi Air India Express, ilk kez birlikte motor revizyonu anlaşması imzaladı.

22 Ocak 2024 tarihinde duyurulan anlaşma kapsamında, Lufthansa Technik, Air India'nın alt şirketi Air India Express'e Motor Bakım Hizmetleri (EMS) sağlayacak.

Sözleşme, Air India Express'in Boeing 737-800 filosu için en az üç adet CFM56-7B motorunun revizyonunu içeriyor.

İki taraf arasındaki anlaşma, 18-21 Ocak 2024 tarihleri arasında Hyderabad'de düzenlenen Wings India 2024 etkinliğinde imzalandı.

Air India Express'in Mühendislik Başkanı Anil Jain, "Bu işbirliğini Lufthansa Technik ile duyurmaktan son derece memnunuz. Böylece, Air India Express artık büyüme ve operasyonel güvenilirlik konularında bize daha fazla yardımcı olacak Lufthansa Technik'in sektör lideri deneyimine ve yılların bilgisine erişim sağlamaktadır," ifadelerini kullandı.

AJet uçağında yolcular arasında kavga çıktı! AJet uçağında yolcular arasında kavga çıktı!

Lufthansa Technik, daha önce imzalanan anlaşmalar kapsamında Air India Express'in 737 filosunun bir kısmını komponentlerin acil onarım ve değişimleri ile uçak arızası (AOG) hizmetleri konusunda destekliyordu.

Lufthansa Technik'in Güneydoğu Asya ve Hindistan Alt Kıtası Kurumsal Satış Başkan Yardımcısı Johanna Koch, "Air India Express'e önemli bakım ihtiyaçlarını bize emanet ettikleri için teşekkür ediyoruz. Lufthansa Technik, bu işbirliğine büyük önem veriyor ve bu yeni ve karşılıklı faydalı ortaklığın gelişimini heyecanla bekliyor," şeklinde konuştu.


 

Kaynak: AERONEWS24