Sivil Havacılık

Lufthansa Technik'ten dev satın alım

Lufthansa Technik, ABD merkezli ETP Thermal Dynamics’ın çoğunluk hissesini satın alarak, Amerika’daki uçak bileşen hizmetleri portföyünü genişletme yolunda önemli bir adım attı.

Abone Ol

Lufthansa Technik, ABD merkezli ETP Thermal Dynamics’ın çoğunluk hissesini satın alarak, Amerika’daki uçak bileşen hizmetleri portföyünü genişletme yolunda önemli bir adım attı. Bu satın alma, Lufthansa Technik'in ısı eşanjörü kapasitesini artırmasına ve tedarik zinciri güvenliğini güçlendirmesine olanak tanıyacak.

Lufthansa Technik, ABD’deki holding şirketi Lufthansa Technik North America Holding Corp. aracılığıyla, Campbell Holdings Group, LLC’den ETP Thermal Dynamics’in hisselerinin yüzde 80’ini satın aldı. Oklahoma, Tulsa merkezli ETP Thermal Dynamics, ısı eşanjörleri, yağ ve yakıt soğutucuları için bakım, onarım ve revizyon (MRO) hizmetlerinde uzmanlaşmış bir şirket olup, aynı zamanda ısı eşanjörleri için kendi çekirdek bileşenlerini üretme konusunda da uzmanlık geliştirmiştir. Bu satın alma, Lufthansa Technik’e hem onarım yetenekleri hem de uçak ısı eşanjörü bileşenleri sağlarken, şirketin Amerika kıtasındaki varlığını da genişletiyor.

Lufthansa Technik Bileşen Hizmetleri Genel Müdürü Michael Scheferhoff, “ETP’nin satın alınması, Lufthansa Technik’in stratejik büyümesi ve bölgedeki uçak bileşen hizmetlerindeki yeteneklerinin genişletilmesi adına önemli bir adımdır. Bu ortaklık sayesinde Lufthansa Technik, pazar varlığını artırabilir ve küresel bir MRO sağlayıcısı olarak konumunu güçlendirebilir,” dedi.

ETP Thermal Dynamics hissedarı Rick Campbell ise, “Bu satın alma, Lufthansa Technik’in uzmanlığını ve pazar erişimini kullanarak ETP’nin uçak bileşen pazarındaki yeteneklerini ve hizmetlerini geliştirmesine olanak tanıyarak süreklilik ve büyüme sağlar,” açıklamasında bulundu.

Lufthansa Technik, Lufthansa Technik Bileşen Hizmetleri Üretim ve Mühendislik Direktörü Kenny Walling’i, ETP Thermal Dynamics CEO'su olarak atadı. ETP’nin eski CEO'su ve kısmi sahibi Rick Campbell, çekirdek üretimi ve üçüncü taraf işlerini genişletmek amacıyla CTO olarak görevine devam edecek. ETP'nin tesislerinin, Lufthansa Technik Bileşen Hizmetleri'nin Tulsa'daki tesislerine yakınlığı, satın alma sonrası faaliyetleri ve entegrasyonu kolaylaştıracak.